Арешт сина Черновецького: з'явилися подробиці про його розкішне життя
Категорія
Україна
Дата публікації

Арешт сина Черновецького: з'явилися подробиці про його розкішне життя

Арешт сина Черновецького: з'явилися подробиці про його розкішне життя
Джерело:  Вести.ru

Правоохоронці Іспанії розповіли, що Степан Черновецький, якого звинувачують в підробці документів і обмані казначейства, жив зухвало розкішно в чотирьох країнах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Вести.
Іспанське видання ABC опублікувало деякі матеріали справи, з яких потихеньку знімають гриф секретності. Зокрема, видання пише, що екс-мер Києва Леонід Черновецький намагається нав'язати слідству свою версію, що його син не винен. Але Степана продовжують тримати в СІЗО Барселони, умови в якому викликали масу питань у місцевих правозахисників.
За спостереженням правоохоронців Іспанії, син Черновецького жив на чотири країни - Україну, Грузію, Росію та Іспанію. Агенти поліції вже три роки стежили за його в'їздами і виїздами з Іспанії. Напередодні затримання Степан провів ніч у п'ятизірковому готелі Villa Magna в центрі Мадрида, де номери коштують до 1500 євро на добу. Прилетів він на приватному літаку з Києва, щоб спостерігати за грою футбольного клубу «Барселона». Наступного ранку він вирушив до Барселони, де відвідав свою дружину Жанну і чотирьох дітей, які проживають в елітному кварталі Педральбес, а діти навчаються в найпрестижнішій школі регіону.
«Степан провів кілька зустрічей із «соратниками», а потім на Porsche Spyder вартістю 850 тисяч євро повернувся до Києва, де міститься його промоутерська компанія Elite Boxing Promotion», - цитує видання матеріали слідства.
У матеріалах справи йдеться, що Черновецький-молодший і його родина жили за рахунок коштів від мережі компаній, які процвітають на гроші з рахунків на Кіпрі і Віргінських островах. Ці кошти «пов'язані з організованою злочинністю і інвестовані в Іспанії в придбання готелів, апартаментів та вілл, а також розкішного ресторану Yubari, завсідниками якого були футболісти «Барселони» та інші відомі люди».
Іспанські журналісти підкреслюють, що Степан Черновецький жив зухвало розкішно. Зокрема, літав з країни в країну на приватному літаку. Крім того, маєток в Жироні, де його затримала поліція, Черновецький зняв на два літніх місяці за 174 тисячі євро. У будинку працювали вісім слуг і чотири охоронці.
«Чи відповідає це рівню, до якого звикла його пафосна дружина Жанна? Адже чули, як вона скаржилася на те, що в орендованому її чоловіком літаку не було харчування», - цитують журналісти джерела.
Також видання зазначає, що на Степана було зареєстровано 24 авто, серед яких Mercedes, Ferrari і Porsche. А Жанна тримала вдома ювелірні вироби вартістю в 1 млн євро і 13 мішків брендових речей. У будинку було знайдено 32 пари ексклюзивних годинників, п'ять з яких коштують 1,5 млн євро. Готівкою у Степана було 150 тисяч євро. А на банківських рахунках, які зараз заблоковані, - 6,5 млн євро.
Видання також пише, що на Черновецького працювали 11 осіб, які постійно перебували в Каталонії. Вони відповідали за інвестиції і також були заарештовані. Один з них, сирієць Мішаб Алдрубі, жив на одній з головних вулиць Барселони - Діагональ, а в його квартирі було знайдено 102 твори мистецтва вартістю 1 млн євро.
Варто відзначити, що іспанські журналісти досить іронічно пишуть про колишнього мера Києва.
«Він направив до відділку адвокатів, які буквально вишикувалися в чергу, але його вплив на суд виявився безуспішним. Суд відправив сімох з восьми затриманих у в'язницю. Їм були пред'явлені звинувачення в створенні злочинної організації, підробці офіційних і комерційних документів та обмані казначейства», - пише АВС.
Нагадаємо,  екс-мер Києва Леонід Черновецький заявляв про те, що судитиметься з владою Іспанії в зв'язку з затриманням в Барселоні його сина Степана за підозрою у відмиванні грошей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?