Українці дуже напружені і похмурі - мандрівник поділився враженнями
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці дуже напружені і похмурі - мандрівник поділився враженнями

Українці дуже напружені і похмурі - мандрівник поділився враженнями
Джерело:  online.ua

Мандрівник Євген Іхельзон

, засновник проекту "Я люблю Азію", поділився своїми спостереженнями за українцями і розповів, чим вони відрізняються від людей Сходу.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Ось багаторічний експеримент, який проводжу: я всім посміхаюся в київському метро. Мене не б'ють - тому що я великий, але до цієї затії ставляться похмуро. За останній тиждень жодна людина не посміхнулася у відповідь: ні дівчата, ні чоловіки, ні літні жінки, реакції - нуль! У вагон зайшла група людей з Близького Сходу - християни, напевно з Йорданії або з Лівану. Одягнені точно як наші, але як вони контрастували: посміхалися, сміялися", - сказав Іхельзон.


За його словами, українці вже менше травмовані, ніж в минулому році, але все ще на їхніх обличчях спостерігається напруга.


"Так, є країни, де люди спокійно поводяться, але наші і не спокійні. Вони напружені. Видно, що люди менше травмовані, ніж в минулому році, але є фрустрація, гіркота написана на обличчі. У минулий приїзд було видно істеричні реакції - від війни. Але зараз видно і поліпшення", - зазначив він.


Мандрівник навів кілька прикладів дивної поведінки українців.


"Мене важливо опитувати на ці теми, тому що я тут рідко буваю. Ось недавно зайшов я в туалет кафе кінотеатру "Жовтень" і випадково вимкнув світло в кабінці. Не знав, як влаштовані вимикачі, клацав... Виходжу, якась жінка як накинулася на мене: "Ви виключаєте світло, як ви можете!" Це так дивно для мене, але я і сміятися не можу. Я вибачився. Вона знову кричить. Я ще раз вибачився. Або ось вчора було. Ми вдома робимо ремонт і трохи запилили майданчик біля ліфта: залишився легкий білий наліт, а оскільки робота ще триває, ми не прибрали. І ось сьогодні побачив напис на підлозі крейдою: "Прибирайте за собою!" Підпис: "Ті, кому ви насмітили". Це дуже дивна реакція. Якщо не сподобалося щось, зателефонуйте мені в двері, я поясню все, вибачусь, приберу! А ось ця "плакатна творчість"... Так ще ж і самі набруднили! Це дуже дивна реакція. Тим більше дивно це людині, яка довго жила в Азії", - поділився Іхельзон.


Більше

читайте в інтерв'ю Євгена Іхельзона ONLINE.UA: За неделю в Киеве мне не улыбнулся ни один человек

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?