В Україні затриманий скандальний бізнесмен із сусідньої країни
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні затриманий скандальний бізнесмен із сусідньої країни

В Україні затриманий скандальний бізнесмен із сусідньої країни
Джерело:  Newsmaker

Служба безпеки України спільно з працівниками генпрокуратури затримала молдовського бізнесмена В'ячеслава Платона, якого на батьківщині оголосили в розшук за підозрою в крадіжці мільярда доларів з банківської системи країни.
Про це передає ONLINE.UA, посилаючись на інформацію NewsMaker з джерел в правоохоронних органах Молдови.
"Громадянин Молдови, затриманий вчора в Києві співробітниками СБУ і Генпрокуратури України - це бізнесмен В'ячеслав Платон, якого розшукує молдавська влада", - йдеться в повідомленні.
Також наголошується, що напередодні правоохоронні органи України повідомили про затримання людини, що має громадянство Молдови і Росії.
"Генпрокуратура України повідомила ... що підозрюваний затриманий в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом, з метою арешту і подальшої екстрадиції до Молдови для притягнення до кримінальної відповідальності, передбаченої за «відмивання грошей» і «шахрайство в банківській сфері». Генпрокуратура наголосила, що затриманого перевіряють правоохоронні органи, щоб з'ясувати, чи причетний він до скоєння злочинів на території України", - зазначає видання.
Тим часом, глава Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь раніше повідомляв, що бізнесмен В'ячеслав Платон оголошений в міжнародний розшук за звинуваченням у справі про незабезпечені кредити.
"Кредити брали з 2011 року, а погасили в листопаді 2014 року. В яких саме банках брали кредити, прокурор не уточнив. Морарь сказав, що мова йде про більш ніж 800 млн леїв. Гроші з Молдови, за його словами, виводили в інші країни, зокрема в Латвію і Великобританію", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, раніше ONLINE.UA в ексклюзивному матеріалі повідомляв про В'ячеслава Платона і його можливий зв'язок з однією з фінансових установ України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?