Афанасьєв розповів, як жорстоко катували ще одного в'язня Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Афанасьєв розповів, як жорстоко катували ще одного в'язня Путіна

Афанасьєв розповів, як жорстоко катували ще одного в'язня Путіна

Колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв, якого жорстоко катували під час «слідства» в Росії, розповів про долю іншого в'язня Кремля - ​​Валентина Виговського.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Афанасьєва.
"В мене болить серце. Болить безупинно. Я не можу відпочивати і за це мене лають всі навколо. Я дійсно хворий поверненням наших в'язнів...», - написав він.
За його словами, ночами він просто плаче і працює, намагаючись щось виправити.
«Що ми знаємо про Валентина Виговського... Ну добре, - скажімо відверто, що Ви про нього знаєте???», - поставив Афанасьєв риторичне питання.
Після цього колишній в'язень описав історію іншого ув'язненого.
«У серпні 2014 року окупаційна влада Криму затримала 32-річного Валентина Виговського і вивезла до РФ. Обвинувачений у шпигунстві, він провів 15 місяців в Лефортовому (слідчий ізолятор ФСБ в Москві - Ред.), чекаючи суду. У грудні 2015-го Виговський отримав термін - 11 років суворого режиму», - розповів Афанасьєв.
Після цього він розповів, як катували Виговського.
«Підприємця, чоловіка, батька, в якого ні за що після затримання стріляли з пневматичної зброї перед могилою, яку викопали саме для нього, щоб смертельно налякати... Потім били з ранку до ночі, і після того, як не змогли зломити фізично, спробували зламати психологічно», - написав він.
У той же час Афанасьєв додав, що насправді фсбшникам було потрібно, щоб затриманий працював на них.
«Він їм був потрібен як знавець. Вони не змогли його завербувати і вирішили знищити», - розповів колишній в'язень.
Також він навів фрагмент з листа Виговського.
«Поламані руки, вибиті зуби, зараження крові... По мені теж "потопталися" і били (а ще один наш українець зійшов з розуму, тобто реально поїхав дах - ось це реально горе, і це точно не жарти)», - йдеться в витримці.
За словами Афанасьєва, Виговський захоплювався авіацією і космонавтикою, і в кожному своєму листі цікавився справами в Україні та в світі.
«Тут культивується особлива ненависть до Америки і України. І це робиться дуже ретельно і старанно! Кажеш тут іноді людям правду, як вона є, а тебе взагалі не розуміють, і відчуваєш себе фріком і дебілом», - передав українець ще одну цитату з листа.
Довідка ONLINE.UA: Наприкінці 2015 року Валентин Виговський за звинуваченням у шпигунстві був засуджений до 11 років позбавлення волі. Справа українця засекречена, з адвоката Іллі Новікова, що представляє його інтереси, була взята підписка про нерозголошення. Виговський відбуває покарання в колонії в Кірово-Чепецьку (Кіровська область).
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Геннадій Афанасьєв докладно розповів про ті тортури, яким він піддавався в російських в'язницях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?