Геращенко в деталях розповів, як знайшли вибухівку для хресної ходи: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Геращенко в деталях розповів, як знайшли вибухівку для хресної ходи: з'явилися фото

Геращенко в деталях розповів, як знайшли вибухівку для хресної ходи: з'явилися фото

Народний депутат і радник глави МВС Антон Геращенко докладно розповів про виявлення вибухівки на маршруті просування хресної ходи, організованої Московським патріархатом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.
«Фахівцями-кінологами Національної поліції за допомогою службових собак, на узбіччі доріг по ходу слідування хресної ходи в Києво-Святошинському районі Київської області, були виявлені два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками», - розповів він.
Також Геращенко додав, що «закладки бойових гранат типу Ф-1, були виявлені в 3-5 метрах від узбіччя і в разі вибуху представляли реальну загрозу життю учасників хресної ходи».
«На місці виявлення вибухових пристроїв працюють вибухотехніки з використанням робота-сапера», - зазначив депутат і виклав відповідні фото.



Також він заявив, що представникам Московського патріархату було запропоновано пересадити учасників хресної ходи на автобуси, які довезли б їх до місця богослужіння по безпечному маршруту.
«Національна поліція сподівається на розсудливість представників Московського патріархату в питаннях забезпечення безпеки учасників хресного ходу і в разі прийняття пропозиції доставить учасників хресного ходу на місце служби автомобільним транспортом», - пообіцяв депутат.
Крім того, Геращенко додав, що організаторів закладки вибухових пристроїв і їх муляжів виявлятиме слідство.
«Очевидно, що працювали професіонали, які установкою муляжів намагалися відвернути увагу поліцейських від справжніх бойових гранат», - підкреслив радник глави МВС.
У той же час депутат підкреслив, що «хресний хід,  ефектна розправа з Павлом Шереметом, знищеним вибухом в центрі Києва, закладка вибухових пристроїв по ходу слідування хресного ходу і вибух таких пристроїв - можливо, все це ланки одного ланцюга, мета якого дестабілізація і без того не надто стійкої внутрішньополітичної ситуації в Україні».
«У будь-якому випадку очевидно, що істерія, що нагнітається в українському суспільстві в зв'язку з проведенням хресного ходу Московського патріархату, досягає свого апогею. Зазначу також, що в минулому році Московський патріархат проводив аналогічний хресний хід, однак він не викликав подібної реакції і загрози теракту», - нагадав Геращенко.
Крім того, депутат зазначив, що головне завдання МВС в цій ситуації - забезпечити громадську безпеку і не допустити жертв і поранень кого б то не було.
«Пропозиція пересадити віруючих в автобуси не є бажанням образити їхні релігійні почуття, а лише мірою необхідності забезпечення їх безпеки», - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МВС Арсен Аваков розпорядився перекрити рух хресної ходи Московського патріархату вулицями Києва з міркувань суспільної безпеки.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?