У Луценка назвали ймовірні причини трагедії на полігоні під Миколаєвом
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луценка назвали ймовірні причини трагедії на полігоні під Миколаєвом

У Луценка назвали ймовірні причини трагедії на полігоні під Миколаєвом
Джерело:  ГПУ

У Генеральній прокуратурі за попередніми результатами розслідування трагедії на полігоні «Широкий Лан» у Миколаївській області, де під час навчальних стрільб вибухнув міномет і загинула одна людина, а ще десять солдатів отримали поранення, причиною інциденту назвали застарілі боєприпаси.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
«Попередньо встановлено, що під час стрільб використовувалися міни 1975 року випуску і детонатор 1960 випуску», - зазначили у відомстві.
Також в ГПУ наголосили, що в ході слідства було встановлено, що «військовослужбовці, проводячи навчальні вправи зі стрільби з міномета, провели 7 вдалих пострілів, після чого заряджаючий зробив спробу чергового пострілу, коли стався вибух».
«Зараз проводяться допити свідків, призначення необхідних експертиз і інші першочергові слідчі дії», - додали в прокуратурі.
Крім того, підлеглі Юрія Луценка заявили, що беруть розслідування цієї події під особливий контроль.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше версію використання старих боєприпасів як причину трагедії припускав військовий з досвідом бойових дій в зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?