Організатор найбільшої афери в історії Києва втік з-під арешту
Категорія
Україна
Дата публікації

Організатор найбільшої афери в історії Києва втік з-під арешту

Організатор найбільшої афери в історії Києва втік з-під арешту

Олександр Волконський, організатор афери з нерухомістю, яку провела фірма "Еліта-Центр" і яка вважається найбільшою в історії Києва, втік з-під домашнього арешту.
Про це повідомив адвокат потерпілих від цієї афери Артем Середа, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
На думку юриста, Волконський, який є громадянином Росії, останнім часом відновлював російський паспорт і міг, скориставшись ним, виїхати до РФ.
Відсутність афериста поліція виявила після того, як той не з'явився на чергове судове засідання, додав адвокат. При цьому він підкреслив, що на втечу у Волконського було близько двох тижнів - з дня останнього судового засідання.
У квартирі, де він відбував домашній арешт, був знайдений знятий браслет стеження.
Як відомо, раніше суд відпустив Волконського з-за ґрат за "законом Савченко", який враховує один день перебування в СІЗО як два в тюрмі - він відсидів в СІЗО 7,5 з 15 років.
За даними джерел журналістів в ГПУ, Подільський райсуд оголосив афериста в розшук за поданням прокуратури 21 липня.
Варто нагадати, що, за даними правоохоронців, від афери "Еліта-центру" постраждали 1 693 людини, у яких загалом виманили понад 383 млн гривень (близько 50 млн доларів) на будівництво житла, яке так і не побудували.
Суд призначив йому заставу в розмірі 384 млн. гривень, однак, за даними ЗМІ, ці кошти він так і не виплатив, за що суд призначив йому цілодобовий домашній арешт.
Як повідомляв ONLINE.UA, загалом всього  у справі про аферу «Еліта-Центру» постраждалим було виплачено близько 90 млн гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?