Хресна хода на Київ: громадянська активістка зробила важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Хресна хода на Київ: громадянська активістка зробила важливу заяву

Хресна хода на Київ: громадянська активістка зробила важливу заяву

Відома громадянська активістка Аля Шандра, яка була координатором групи Euromaidan PR в 2014 році, виступила зі словами підтримки учасників хресної ходи, організованої Московським патріархатом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
«Для всіх, хто кричить про ворожу агентуру і п'яту колону Кремля. Знайте - я ворожий агент. Я православна християнка УПЦ МП, не тому, що я поділяю цінності «русского міра», а тому, що УПЦ МП - єдина православна церква в Україні, що перебуває в євхаристійному єднанні з іншим православним світом», - заявила вона.
Шандра нагадала, що «у Христа не було «русского міра», не було у нього і українського світу».
«Так само, як православ'я використовують з політичною метою в Росії, його використовують і в Україні. І те, і інше - неправильно. Церква не від світу цього, і вона повинна бути над цим світом, об'єднуючи людей з різними політичними поглядами, переконаннями і мовами», - нагадала активіст.
За її словами, в рядах "ворожих агентів" - безліч українців, які серйозно ставляться до сутності Церкви бути не від світу цього, мають різні політичні погляди.
«Є серед них патріоти, є і не дуже патріоти. Є ті, хто воює на Донбасі. Є активісти, є і пасивні. Вони говорять українською мовою і по-російськи. Серед них - багато художників, письменників, філософів і богословів, відданих священиків», - додала вона.
Крім того, активістка переконана, що «штучна істерія, яку підняли навколо хресної ходи, і пошук агентів Кремля - ​​це спрощення світу до чорного і білого і примітивізація всього суспільства».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий український блогер закликав критиків хресного ходу Московського патріархату залишатися послідовними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?