СБУ взялася за столичний аеропорт: озвучена причина обшуків
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ взялася за столичний аеропорт: озвучена причина обшуків

Київська міська прокуратура
СБУ взялася за столичний аеропорт: озвучена причина обшуків

У приміщеннях міжнародного аеропорту «Бориспіль» в рамках розслідування справи про масштабні розкрадання державних коштів проводяться обшуки співробітниками київської прокуратури і Служби безпеки України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.
"Встановлено, що державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" в грудні 2015 року проведено тендер на закупівлю детекторів вибухових речовин, за результатами якого у переможця (приватного підприємства) придбано чотири таких прилади на загальну суму 4,3 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.
У прокуратурі додали, що за документами, які надав переможець тендера, детектори виготовлені чеською компанією.
"Однак, як з'ясувалося в ході слідства, безпосереднім виробником приладів є російська компанія, а її засновником, відповідно, громадянин РФ. Крім того, встановлено, що вартість кожного з детекторів становить близько 200 тисяч гривень, що майже в 4 рази дешевше, ніж сплачено державним підприємством", - підкреслили у відомстві.
Обшуки проходять в офісі фірми-переможця, а за місцем проживання "учасників злочинної схеми вилучено документацію та інші речові докази, що підтверджують протиправні дії".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше масштабні обшуки пройшли в приміщеннях Адміністрації морських портів України та Державіаслужби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?