Туреччина вирішила зробити Путіну новий великий подарунок
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина вирішила зробити Путіну новий великий подарунок

Туреччина вирішила зробити Путіну новий великий подарунок

Влада Туреччини оголосила про свою готовність відновити будівництво першої нитки газопроводу "Турецький потік", за прокладення якого активно виступав президент РФ Володимир Путін.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

"Існують політичні рішення про врегулювання питання щодо подальшої реалізації проекту", – розповів міністр економіки Туреччини Ніхат Зейбекчі.

За його словами, зараз будівництво чорноморського газогону обговорюється на переговорах з росіянами.

"Турецький потік" вигідний для обох країн", – наголосив він.

Також Зейбекчі повідомив, що Анкара зняла всі законодавчі бар'єри, що перешкоджали створенню АЕС "Аккую" поблизу міста Мерсин. Як відомо, у цьому бере участь російська держкомпанія "Росатом".


Як відомо, після погіршення відносин Туреччини та Росії у листопаді 2015 року роботи над проектом "Турецький потік" було припинено.

Як повідомляв ONLINE.UA, останнім часом відносини Туреччини та Росії усе більш покращуються: після подяки від Анкари за підтримку під час спроби путчу  стало відомо про  плани зустрічі турецького президента Реджепа Ердогана з головою РФ Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?