Московський патріархат попередив про провокації проти хресної ходи
Категорія
Україна
Дата публікації

Московський патріархат попередив про провокації проти хресної ходи

Московський патріархат попередив про провокації проти хресної ходи
Джерело:  news.church.ua

Проти учасників хресної ходи, організованої Московським патріархатом, можливі провокації під час їх перебування в Києві.
Про це повідомляє ONLINE.UA cо посиланням на Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.
"Синодальний інформаційно-просвітницький відділ повідомляє про можливість провокацій під час Всеукраїнського хресного ходу миру, любові і молитви за Україну з боку так званого братерства прп. Сергія Радонезького, координація діяльності якого проводиться одіозним активістом Валентином Лук'яником", - йдеться в повідомленні.
За даними організаторів хресної ходи, члени цього братства подали заяву в КМДА з проханням дозволити їм акцію в центрі міста за участю 30 осіб, яка збігається за часом з хресною ходою.
"Прихильники цього братства позиціонують себе як віруючі УПЦ МП, проте свою діяльність здійснюють без благословення священноначалія, а подекуди і відверто направляючи її проти церкви. Під час своєї акції, називаючи її молебнем або хресним ходом, братчики активно використовують епатаж, політичні гасла і символіку, що суворо забороняється рішеннями Священного Синоду УПЦ", - додали організатори акції.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на Європейській площі, де збиралися учасники хресної ходи, з'явився невеличкий пікет їх супротивників: з плакатами і прапором України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?