У Турчинова повідомили про атаку Росії на новому фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

У Турчинова повідомили про атаку Росії на новому фронті

У Турчинова повідомили про атаку Росії на новому фронті
Джерело:  РНБО

Керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров заявив, що Росія здійснила ретельно сплановану кібератаку на українські енергетичні компанії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.
"Це був процес, що тривав не менше півроку, в результаті якого були вражені не тільки українські енергетичні компанії - це була тільки верхівка айсберга - були вражені також ряд інших великих підприємств, а також один з національних телеканалів", - розповів Петров.
За його словами, українські фахівці виявили, що сліди хакерських атак, які були здійснені на українські енергетичні підприємства, ведуть до російських серверів, "і є всі ознаки участі російських програмістів в розробці різних систем для цього".
Крім того, на думку керівника Служби з питань інформаційної безпеки РНБО, росіяни запустили вірус, підтвердженням цього твердження є те, що тимчасові налаштування на комп'ютері, на якому створили цей вірус, збігаються з часовим поясом Москви і Санкт-Петербурга.
"Атаки на енергетичні компанії - це тривожний дзвінок для нас, але ще більше тривожний дзвінок для країн Європи і тих країн, де інформаційні технології набагато краще розвинені, ніж в Україні. Російська кібернетична атака мала демонстративні завдання - показати наявність кібернетичної зброї, яка ставить під загрозу безпеку країн Заходу", - підкреслив Петров.
Раніше стало відомо, що російські спецслужби зламали пошту Демократичної партії США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?