Фігурант справи Онищенка дав гучні свідчення
Категорія
Політика
Дата публікації

Фігурант справи Онищенка дав гучні свідчення

НАБУ
Фігурант справи Онищенка дав гучні свідчення

Один з підозрюваних у справі про  розкрадання в ході газових аукціонів, головним фігурантом якої є і народний депутат Олександр Онищенко, який втік з України, пішов на угоду зі слідством і дав гучні свідчення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро.
Директор біржі "Львівська універсальна" Василь Пігуляк, який організовував фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату Онищенко, дав викривальні показання.
Підозрюваний отримував винагороду за організацію брокерських послуг на аукціонах, які фактично не проводилися.
В ході слідства Пігуляк повністю визнав провину і погодився співпрацювати зі слідством.
Як заявили в НАБУ, відповідно до угоди з прокурором Спеціальної антикорупційної прокуратури, підозрюваному було призначено покарання у вигляді штрафу в 6800 гривень і позбавлення волі на 2 роки.
При цьому Шевченківський суд Львова звільнив Пігуляка від відбування основного покарання з випробувальним терміном в один рік.
Також він був звільнений від кримінальної відповідальності за створення злочинної організації.
За словами глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, угода слідства з Пігуляком стала великим досягненням в розслідуванні справи Онищенко.
"Його свідчення є ключем для розуміння ролі основних учасників, які винайшли і розробили газову схему. Крім того, дана угода є сигналом для інших другорядних фігурантів, що повне визнання вини та співробітництво зі слідством дозволяють отримати більш м'яке покарання і продовжити повноцінне життя", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, 15 червня 2016 року НАБУ і САП заявили про в икриття організованого злочинного угруповання, яке завдало державі збитків в розмірі понад 3 млрд грн.
Пізніше  підозрюваним у цій справі був названий народний депутат Олександр Онищенко, якого Верховна Рада позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання і арешт в ході засідання 5 липня.
Тим часом,  Онищенко втік за межі України і пізніше з'явився в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?