Україна отримала військову техніку США: з'явилося перше фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала військову техніку США: з'явилося перше фото

Україна отримала військову техніку США: з'явилося перше фото
Джерело:  online.ua

У середу, 27 липня, в Україну прийшла партія безпілотних літальних апаратів від США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Генерального штабу Збройних сил України.
Згідно з досягнутими раніше домовленостями в рамках програми "Ініціативи з відновлення довіри в Європі", США передали Україні значну кількість сучасних БПЛА RQ-11B Analog Raven Systems загальною вартістю понад $12 млн.
"Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Пайєтт підкреслив, що США продовжуватимуть надавати допомогу Україні в сфері безпеки і оборони. Крім того, сприяння Збройним силам України є одним з пріоритетів зовнішньої політики США на середньострокову і довгострокову перспективу", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що безпілотники не є летальною технікою, оскільки не оснащені озброєнням. RQ-11 Raven є розвідувальним безпілотним літаком, вагою менше двох кілограмів, що має цифрову камеру нічного або денного бачення. Особливість літаків цього типу полягає в легкості запуску і невибагливості до майданчика приземлення. Радіус дії - 10 км.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше США передали українським військовослужбовцям сучасні контрбатарейні радари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?