Боєць АТО, який пережив полон, розповів про нелюдськість військових РФ: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць АТО, який пережив полон, розповів про нелюдськість військових РФ: з'явилося відео

Боєць АТО, який пережив полон, розповів про нелюдськість військових РФ: з'явилося відео
Джерело:  YouTube

Боєць з батальйону "Донбас" Микола Стародубцев розповів, як російські десантники вчинили з добровольцями, які потрапили до них у полон під Іловайськом.
Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ролик, опублікований в youtube.
Український воїн народився в переважно російськомовному Кропивницькому (колишньому Кіровограді) і пішов воювати на самому початку АТО, навесні 2014 року, брав участь у визволенні Попасної, Лисичанська, Курахового, в боях за Іловайськ і обороні Дебальцевого.
За його словами, в оточенні під Іловайськом «ворожий снайпер відстрелював водіїв по дорозі (на селище Червоносільське)».
«За 2 хвилини загинуло приблизно 85 душ. Я випав з автобуса, відчув, що розірвало щоку. Зараз вона виглядає охайно, а була схожа на розірваний надвоє м'яч. Кулі та мінометні осколки потрапили в руку", - зазначив він.
З цими пораненнями українець і потрапив в полон до підрозділу російських військових з Псковської десантної дивізії. Стародубцев розповів, що командир росіян одразу заявив, що отримали завдання "тримати добровольців".
«Вночі нас тримали в чистому полі, адже не знали, що з нами робити. Коли двоє хлопців померли в першу ніч, росіяни злякалися і вирішили віддати нас Червоному хресту. У них своїх лікарів не було», - повідомив він.


Українець впевнений, що саме те, що йому пощастило потрапити до Червоного хреста, врятувало йому життя.
«Цілих (українських військових) залишили собі. Сказали, що ДНРівцям віддавати їх не будуть. Але все-таки, як я потім дізнався, все-таки віддали ДНРівцям, і ті дуже знущалися з наших хлопців», - додав Стародубцев.
За його словами, він знайомий з одним хлопцем, який говорив, «що після полону не було жодної цілої кістки». Доброволець, незважаючи на ці драматичні переживання, продовжив воювати, отримав важке поранення під Дебальцевим і 17 днів перебував у комі.
"Коли вийшов з коми, мені потрібно було навчитися заново говорити, і я вирішив, що почну говорити українською мовою", - повідомив він.
За словами добровольця, він подумав - чому після всього того, що росіяни робили з ним, коли боєць був в полоні, «чому після того ставлення, яке було до мене в російському полоні, я буду говорити по-російськи»?
Також він резюмував, що його трирічний син "взагалі російську забув, і моє завдання в сім'ї виконане".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генпрокурор Юрій Луценко зробив гучну заяву про розслідування справи про причини оточення українських військ під Іловайськом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?