МЗС зробив гучну заяву для бажаючих поїхати до Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС зробив гучну заяву для бажаючих поїхати до Росії

МЗС зробив гучну заяву для бажаючих поїхати до Росії
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України закликали українців бути обережними під час перебування в Росії і оцінювати загрози безпідставного затримання на території РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook департаменту консульської служби МЗС.
У відомстві попереджають, що останнім часом почастішали випадки затримання / арешту громадян України, в особисті речі яких треті особи попередньо підкинули сторонні предмети (в тому числі наркотичні речовини) під час перебування або в'їзду в Росію.
"Щоб уникнути неправомірного позбавлення волі в подібних випадках, необхідно виявляти пильність і уважність в контактах з будь-якими сторонніми особами, в т.ч. з посадовими особами РФ, уповноваженими проводити митний, паспортний і всі інші види контролю", - йдеться в повідомленні.
Також наголошується, що в РФ поширена практика, коли пропонують роботу експедиторами для доставки товару в країни ближнього зарубіжжя, але насправді втягують в незаконне перевезення наркотичних речовин.
"МЗС рекомендує громадянам виявляти підвищену обережність і пильність при отриманні пропозицій від посередницьких структур або окремих осіб з транспортування товару через кордон, - зазначають у відомстві. - Російська сторона грубо порушує універсальні норми міжнародного права в галузі дотримання прав і свобод людини, а також свої міжнародні правові зобов'язання. У цьому контексті Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України при плануванні поїздок в Російську Федерацію реально оцінювати існуючі ризики та існуючі загрози і ретельно зважувати необхідність в здійсненні таких подорожей".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Ростові-на-Дону затримали неповнолітнього українця, який нібито готував терористичний акт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?