Бойовики ДНР розповіли про свого шпигуна в "Азові" і вилаяли путінське ТБ: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ДНР розповіли про свого шпигуна в "Азові" і вилаяли путінське ТБ: з'явилося відео

Бойовики ДНР розповіли про свого шпигуна в "Азові" і вилаяли путінське ТБ: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР

розповіли про росіянина Олексія Філіппова, який був шпигуном сепаратистів в українському батальйоні "Азов", обурившись, що російські пропагандистські ЗМІ представили його як зрадника.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку бойовика ДНР Олександра Жучковського у Вконтакте.


"Я хочу розповісти історію про нашого "агента під прикриттям", півтора року працював в тилу ворога на благо Новоросії. Його звуть Олексій Філіппов, позивний "Фог" (в батальйоні "Азов"), - написав він.


Бойовик розповів, що Філіппов в лютому 2015 - червні 2015 був бійцем добровольчого українського корпусу "Правий сектор" в Донецькій області, а в липні 2015 - квітні 2016 - інструктором на навчально-тренувальній базі полку спеціального призначення "Азов" у Києві.


"Закидання Філіппова було проведене в січні 2015-го, він перетнув кордон РФ з Сумською областю України та заявив про себе, як про добровольця, який перейшов на бік України для боротьби зі "злочинною російською владою". Головним завданням Олексія був збір і передача в ДНР інформації про нацистські українські батальйони, (зокрема "Азов", де він "служив"), відомостей про їх фінансування і постачання, постачання з-за кордону для ЗСУ техніки і озброєнь, про переміщення і дислокацію сил та засобів противника тощо. Будучи в першій половині 2015 р. районі проведення АТО, Олексій мав відношення до ліквідації деяких активних членів "Азова" та інших військових злочинців в рядах нацистських батальйонів і ЗСУ", - зазначив бойовик ДНР.


Обурення бойовиків викликав сюжет російського телеканалу НТВ, який, за словами Жучковського, "зобразив Філіппова не тим, ким він є".


Зокрема, журналісти розповіли про колишнього морпіха Тихоокеанського флоту, який воював в Україні на стороні "націоналістичного батальйону Азов", називають його "перебіжчиком" і наводять його слова про те, що Філіппов "намагається якомога швидше забути про ганебний факт у своїй біографії" .


"Після того, як Олексій наприкінці травня відбув до Владивостока, я втратив з ним зв'язок. І ось вчора, через два місяці після його відбуття, з подивом виявив дуже дивний репортаж НТВ під назвою "Зрадив, але покаявся", - пише бойовик.


(Дивіться сюжет про Філіппова з 11.50)



Бойовики ДНР вважають, що "причина ситуації, що склалася - в бюрократії і неузгодженості в "системі", коли багато працівників і відомств не можуть і не хочуть злагоджено працювати і постійно конкурують один з одним".


"Судячи з усього, на Філіппова чинили і чинять досі великий тиск. Вважаю, йому повідомили, що його вже викрили в Києві, тому він більше в Україну не повернеться, "наїхали" за несанкціоновану російськими спецслужбами діяльність за кордоном і схилили до того, щоб він розповів НТВ про "службу" в полку Азов. Можливо, Олексій думав, що його в цьому сюжеті представлять героєм, але вже точно не припускав, що НТВ придумають (або отримають від силовиків) жалісний сюжет про те, як він "зрадив, але розкаявся", - написав Жучковський.


Він підкреслив, що про роботу Філіппова "доводилося докладати і узгоджувати не тільки в Донецьку, але і в Москві. Тому російські спецслужби не могли не знати про виведення Олексія з Києва і про його відправку додому на початку травня".


Раніше повідомлялося, що

українська розвідка дізналася, що серед бойовиків ДНР зростає кількість випадків відмови від виконання поставлених завдань

: в одному з підрозділів при перевірці бойової готовності у стрій вийшли лише 6 військовослужбовців з 25.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?