Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли подробиці

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли подробиці
Джерело:  online.ua

Під час засідання Тристоронньої контактної групи 27 липня обговорили зростання кількості обстрілів на Донбасі з боку бойовиків, а також порушення Мінських домовленостей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.
Відзначається, що контроль українсько-російського кордону Києвом залишається принциповим, оскільки він посприяє поліпшенню ситуації з безпекою. "Тому ми наполягаємо на обговоренні цього питання в рамках Тристоронньої контактної групи, а також на допуску до цієї ділянки кордону представників СММ ОБСЄ. До тих пір, поки не буде вирішено блок питань з безпеки, неможливо рухатися вперед у врегулюванні політичних, гуманітарних та соціально економічних проблем", - написала Оліфер.
Прес-секретар Кучми також заявила, що під час засідання представники сторони бойовиків уникали обговорення питання звільнення заручників і не дають інформації про місцезнаходження багатьох громадян України. "Координатора від ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріша не допустили до тих, хто незаконно утримується в ОРДЛО. У той же час на території, підконтрольній Києву, експерти міжнародних організацій можуть відвідати будь-який СІЗО і поспілкуватися з тими, хто порушив українське законодавство. У ОРДЛО в'язниці закриті для представників ОБСЄ, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Лікарів без кордонів та інших міжнародних організацій. Такий стан справ в гуманітарних питаннях не повинен залишатися без особливої ​​уваги лідерів країн Нормандської четвірки", - йдеться в повідомленні.
Крім іншого, Дарка Оліфер зазначає, що на засіданні обговорили атаки бойовиків на безпілотники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ: "Атака на дрони має пояснення: вони збирають інформацію про розташування військової техніки, і ці дані підтверджують невиконання Мінських домовленостей представниками ОРДЛО".
"Бойові дії не дозволяють відновлювати інфраструктуру Донбасу, зруйновану війною, - також підкреслює прес-секретар Кучми. - Доводиться знову ремонтувати об'єкти, які вже були відбудовані раніше, як, наприклад, залізничний перегін Микитівка - Майорськ. Робота ремонтних бригад можлива тільки після розмінування" .
За її словами, в ході засідання економічної підгрупи Україна акцентувала увагу на неприпустимості формування т.зв. квазінормативної бази, в першу чергу, в податковій сфері, а також неприйнятність стягування незаконних платежів з суб'єктів господарювання, які перебувають на непідконтрольній Україні частини Донбасу.
Як повідомляв ONLINE.UA, на попередніх засіданнях російська сторона вразила відсутністю інтересу до затриманих в Україні громадян РФ, які воювали на боці бойовиків на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?