Підозрюваний ГПУ учасник Майдану розповів, як допоміг "Беркуту"
Категорія
Україна
Дата публікації

Підозрюваний ГПУ учасник Майдану розповів, як допоміг "Беркуту"

Підозрюваний ГПУ учасник Майдану розповів, як допоміг "Беркуту"
Джерело:  ТСН

Керівник ГО "Ніхто крім нас" Олександр Ковальов підтвердив журналістам, що отримав  підозру від Генеральної прокуратури України в тому, що під час євромайдан він допомагав "Беркуту" вийти з Києва.


Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на  ТСН.


За словами Ковальова, "Беркут" виводили для того, щоб уникнути подальших зіткнень. Також він сказав, що його про це просили самі активісти Євромайдану.


"У мене не було ніякої змови з вищим керівництвом МВС. На той момент, у 14-му році, ми дійсно допомагали всім, хто до нас звертався, по обидва боки. В тому числі і міліції. В той момент всі намагалися піаритися з приводу "Беркута" і все пропонували вивезти "Беркут" із Києва. Але вони чомусь намагалися вивезти, а сьогодні мені кажуть, що я їм допоміг "втекти". Тобто тоді це називалося "вивезти", а зараз називають "допоміг втекти", - пояснив Ковальов.


Крім того, керівник організації "Ніхто крім нас" не впевнений, чи були серед тих, хто виїхав, саме бійці "Чорної сотні", оскільки на базі в Києві на той момент знаходилися різні підрозділи.


Незважаючи на те, що Ковальов не заперечує причетність до вивезення бійців, він стверджує, що ні про яку зброю нічого не знає і нікому не допомагав її позбутися.


Також чоловік наголосив, що в діяльності його організації немає й натяку на сепаратизм і антиукраїнську діяльність, а проти минулої влади вони почали виступати ще до Майдану.


"Я був особистим ворогом Януковича, який знищив мій бізнес, мої підприємства за те, за що ми боролися. І влада була нашим противником. Фатальним противником. Ми робили це для людей, за людей", - заявив Ковальов.


Раніше нардеп від БПП Володимир Ар'єв  оприлюднив фотографії людей, які підозрюються у виведенні бійців "Беркута" з Києва після подій февраля 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?