Після спроби перевороту Ердоган радикально вирішив питання зі ЗМІ: шокуючі цифри
Категорія
Світ
Дата публікації

Після спроби перевороту Ердоган радикально вирішив питання зі ЗМІ: шокуючі цифри

Після спроби перевороту Ердоган радикально вирішив питання зі ЗМІ: шокуючі цифри
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган  розпорядився закрити в країні 16 телеканалів, 23 радіостанції, 45 газет, 15 журналів, 29 видавничих будинків і три новинних агентства.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Грані.ру", які цитують CNN Turk.

Ердоган видав указ, згідно з яким з огляду на  дію в країні надзвичайного стану  забороняє діяльність ряду ЗМІ.

У понеділок прокуратура Туреччини видала ордери на затримання 42 журналістів у зв'язку зі спробою перевороту в країні. Проводяться операції по розшуку і затриманню співробітників ЗМІ, підозрюваних у зв'язках з опозиційним ісламським проповідником Фетхуллахом Ґюленом, які проживають в США. Анкара звинувачує його в організації спроби військового перевороту в Туреччині.

У числі інших виданий ордер на арешт відомого телеоглядачів зло Илиджак. Вона була соратницею президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, яка перейшла в опозицію після розгону владою акції протесту на площі Таксим в Стамбулі в 2013 році.

Раніше в Туреччині у зв'язку зі спробою державного перевороту  звільнили 15 тисяч працівників освіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?