Росію знову впіймали на використанні забороненої зброї в Сирії: опубліковано фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію знову впіймали на використанні забороненої зброї в Сирії: опубліковано фото

Росію знову впіймали на використанні забороненої зброї в Сирії: опубліковано фото
Джерело:  Крим.Реалії

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) опублікувала нову доповідь, в якій йдеться про використання російськими військово-повітряними силами заборонених касетних боєприпасів у Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим. Реалії.
Правозахисники відзначають, що авіабомби, ракети та інші способи доставки касетних вражаючих елементів використовувалися Росією не менше 47 разів на період з 27 травня по 25 липня, в результаті чого загинули десятки мирних жителів.
У доповіді, зокрема, наводиться фотографія бойового літака Су-34 в небі над містом Терманін, по якому в той момент було завдано удару касетними бомбами. Такі літаки перебувають на озброєнні ВПС Росії; у армії президента Сирії Башара Асада їх немає.


Раніше команда Conflict Intelligence Team (CIT) виявила, що російський пропагандистський телеканал RT 18 червня показав кадри з авіабази Хмеймім в Сирії, на яких один з бойових літаків РФ оснащений касетними бомбами.
Міжнародні правозахисні організації Amnesty International та Human Rights Watch неодноразово звинувачували Росію в застосуванні заборонених міжнародною конвенцією касетних боєприпасів при завданні авіаударів в Сирії. У свою чергу представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наполягає, що на базі Хмеймім немає касетних бомб, і що російська авіація не застосовує їх в Сирії.
Раніше повідомлялося, що а віація Повітряно-космічних сил Росії завдала ударів по провінції Алеппо на півночі Сирії, в результаті чого загинули 10 осіб, ще 40 отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?