У Луценка прокоментували скандал з угіддями людей Януковича
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луценка прокоментували скандал з угіддями людей Януковича

У Луценка прокоментували скандал з угіддями людей Януковича
Джерело:  ГПУ

Генеральна прокуратура, яку очолює Юрій Луценко, стверджує, що інформація про зрив повернення державі лісових угідь соратників екс-президента-утікача Віктора Януковича колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова та інших внаслідок помилкових дій прокуратури не відповідає дійсності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
У відомстві заявили, що Київський апеляційний суд 29 липня 2015 року задовольнив вимоги Фастівського міжрайонного прокурора про розірвання договору та повернення в державну власність мисливських угідь Пшонки площею 15,3 га в Фастівському районі.
Було встановлено, що вказане рішення прийнято Київською облрадою без узгодження з усіма власниками і користувачами суміжних земельних ділянок, а також з порушенням процедури припинення користування ДП "Фастівський" спірними угодами.
У зв'язку з цим, прокуратурою Київської області у Вищому господарському суді оскаржені судові рішення, якими відмовлено в задоволенні позову Фастівського міжрайонного прокурора про скасування рішення Київської обласної ради про надання у користування ТОВ "Укрмістобудпроект", яке пов'язують з Артемом Пшонкою, вищезазначених мисливських угідь площею 15,3 га.
За даними ГПУ, прокуратура "вживає заходів" щодо розірвання в судовому порядку договорів про надання батькові Сергія Арбузова Геннадію 18,2 га лісової ділянки, розташованої в так званому Приміському лісництві, і повернення землі у власність. Розгляд відповідної справи Києво-Святошинським районним судом призначено на 9 вересня. На цей же день призначено розгляд позову про повернення ділянки площею 30 га, яку оформив у власність наближений до Арбузова Андрій Лісічкін.
У Генпрокуратурі зазначили, що вживають "заходи щодо захисту інтересів держави з питань власності і в сфері земельних відносин, пов'язаних з іншими високопоставленими чиновниками". Серед таких високопоставлених осіб, ділянки яких прокуратура повернула або намагається повернути, вказані імена екс-віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калетника, депутата від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича, екс-президента Віктора Януковича, екс-секретаря РНБО Андрія Клюєва та інших.
Раніше повідомлялося, що Україна не стане повертати Росії $3 млрд, про отримання яких домовлявся екс-президент Віктор Янукович з президентом Росії Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?