Попереду ще багато роботи: у Авакова прокоментували одкровення екс-ватажка ДНР
Категорія
Україна
Дата публікації

Попереду ще багато роботи: у Авакова прокоментували одкровення екс-ватажка ДНР

Попереду ще багато роботи: у Авакова прокоментували одкровення екс-ватажка ДНР
Джерело:  online.ua

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко емоційно прокоментував інформацію, отриману з листа одного з екс-ватажків так званої ДНР Олександра Бородая про те, що на Донбасі за два роки воювали 50 тисяч росіян.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Антона Геращенка.
«На території України воювало 50 тисяч громадян Російської Федерації. Це не домисли і не припущення, а документальний факт, знайдений волонтерами проекту "Миротворець" в поштовій скриньці російської терористки Марії Коляди, яка виконує функції керівника прес-служби терористичної організації ДНР», - написав Геращенко.
«У ній було виявлено лист від імені колишнього так званого "Прем'єр Міністра" ДНР, громадянина Росії Олександра Бородая Єпископу Орехово-Зуєвському Пантелеймону з проханням про надання допомоги російським бойовикам, які брали участь в боях на Донбасі», - продовжує депутат.
«У цьому листі чорним по білому зазначено, що в боях проти України взяли участь понад 50 тисяч громадян РФ. Думаю, що ця цифра близька до реальності і я рекомендую її використовувати в своїй роботі історикам, правозахисникам і журналістам», - закликає Геращенко.
«Листування російських шпигунів і їх поплічників у сепаратистських анклавах ДНР/ЛНР, розкрите волонтерами проекту "Миротворець", є цінним джерелом для роботи українських та зарубіжних спецслужб, і рано чи пізно стане доказами на судових процесах», - упевнений радник голови МВС Арсена Авакова.
«На сьогодні в базі даних "Миротворця" містяться відомості про 18 200 російських громадян, які брали участь у війні проти України», - продовжує Геращенко.
«Так що попереду чекає ще багато роботи, до тих пір, поки не буде виявлений останній бандит, який прийшов на українську землю грабувати, вбивати і ґвалтувати», - упевнений радник голови МВС.
Він також опублікував лист Бородая, який зараз називає себе "головою спілки добровольців Донбасу".





Як повідомляв ONLINE.UA, колишній "голова Ради міністрів" так званої ДНР Олександр Бородай проговорився, що підтримував зв'язок з помічником президента Росії Володимира Путіна Владиславом Сурковим під час захоплення територій українського Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?