Порошенко зробив оптимістичну заяву про автокефалію Української церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко зробив оптимістичну заяву про автокефалію Української церкви

Порошенко зробив оптимістичну заяву про автокефалію Української церкви
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко  на зустрічі з представником Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков, архієпископом Тельміскім Іовом висловив надію, що Синодальна комісія Константинопольського патріархату, яка почала вивчення питання створення автокефальної української православної церкви, не затягуватиме свою роботу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


Порошенко підкреслив, що українська влада є єдиною в своєму прагненні і своєму бажання мати єдину помісну церкву в країні, і це питання набуває ще більшої актуальності на тлі значних глобальних потрясінь і викликів.


"Треба просто допомогти віруючим реалізувати прагнення щодо єдиної церкви", - сказав Порошенко.


Президент України подякував Вселенському патріарху за увагу Константинопольської православної церкви до питання єдиної помісної церкви в Україні і особливо відзначив прийняття нею до розгляду звернення Верховної Ради про надання автокефалії православній церкві в Україні.


Порошенко також висловив надію, що сформована комісія, яка вже почала вивчення цього питання, не затягуватиме свою роботу.


У свою чергу архієпископ Іов повідомив голові української держави про роботу комісії та розгляді питання створення автокефальної української православної церкви і зазначив, що, "хоча церква і держава відокремлені, церква і держави повинні співпрацювати".


Він також запевнив президента України в тому, що Вселенський патріарх бажає допомогти Україні.


У прес-службі Порошенко також підкреслюють, що співрозмовники обговорили роль держави і церкви в питанні запобігання використанню релігійного чинника для дестабілізації ситуації в Україні.


Порошенко також привітав Вселенський патріархат з успішним проведенням Вселенського Православного Собору, який минулого місяця відбувся на Криті, назвавши його "новим явищем, яке представляє в правильному вимірі ситуацію у Вселенському Православ'ї".


Як повідомляв ONLINE.UA,  священний Синод Константинопольського Патріархату передав заяву, подану українським парламентом Вселенському Патріарху Варфоломію I про надання автокефалії Православній Церкві в Україні, Синодальній Комісії для належного вивчення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?