Справа про розкрадання "Охматдиту": винесено рішення щодо двох екс-директорів
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа про розкрадання "Охматдиту": винесено рішення щодо двох екс-директорів

Справа про розкрадання "Охматдиту": винесено рішення щодо двох екс-директорів
Джерело:  online.ua

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід двом фігурантам справи про розкрадання понад дев'яти мільйонів гривень державних коштів з фондів  Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.


Відзначається, що одному фігуранту справи було обрано запобіжний захід "у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 3 млн 834 тис грн».


Другому фігуранту в якості запобіжного заходу було обрано цілодобовий домашній арешт.


Третьому підозрюваному по «справі Охматдиту» міру запобіжного заходу не обрали, оскільки він знаходиться в лікарні.


У ГПУ нагадали, що досудове розслідування проводиться за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП "Укрмедпроектбуд", ТОВ "Укрпрофмед" і іншими особами, а також заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах при будівництві сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит "і нецільового використання бюджетних коштів посадовими особами ДП "Укрмедпроектбуд".


В ході досудового розслідування встановлено, що до скоєння зазначених кримінальних правопорушень причетні троє колишніх директорів ДП ​​"Укрмедрпроектбуд" і ТОВ "Укрпрофмед".


27 липня Служба безпеки України і Національна поліція оголосили про підозру трьом фігурантам справи про розкрадання понад дев'ять мільйонів гривень державних коштів на будування дитячої лікарні "Охматдит".


Нагадаємо,  група народних депутатів пропонували підвищити ставку акцизного податку на тютюнові вироби та алкоголь, щоб залучені до бюджету кошти направити на добудову Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?