У Думі Росії проведуть екстрене засідання: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Думі Росії проведуть екстрене засідання: з'явилися подробиці

У Думі Росії проведуть екстрене засідання: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Депутати і сенатори Державної Думи Росії мають намір в екстреному порядку обговорити кандидатуру нового посла в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


28 липня російські парламентарії отримали вказівку в терміновому порядку приїхати в Москву, щоб 29 липня взяти участь в засіданнях з обговорення кандидатур на посаду посла Росії в Україні.


Голова комітету Держдуми у справах Співдружності Незалежних Держав Леонід Слуцький заявив, що для затвердження нового посла необхідне схвалення профільних комітетів обох палат російського парламенту.


Він також висловив сумнів у тому, що кандидатура посла буде узгоджена до виборів в Держдуму Росії у вересні.


Співрозмовники агентства в Держдумі і російській Раді Федерації також розповіли виданню, що керівництво комітетів викликало їх з регіонів.


Профільним для призначення посла в Україну в Держдумі є комітет у справах СНД. Але через те, що голова комітету Леонід Слуцький з делегацією французьких парламентаріїв буде перебувати в анексованому Криму, кандидатуру розгляне міжнародний комітет на чолі з Олексієм Пушковим.


У той же час, як передає "Інтерфакс-Україна", МЗС України поки не отримував від Москви запит на агреман (держава, яка хоче акредитувати свого посла, надсилає інформацію про нього і має отримати підтвердження агреману).


У МЗС України також пояснили, що держава, яка приймає посла, може не надавати пояснень у разі відмови в наданні агреману.


Як повідомляв ONLINE.UA,  за інформацією російських ЗМІ, послом Росії в Україні замість звільненого Михайла Зурабова може стати Михайло Бабич.


28 липня  президент Росії Володимир Путін підписав указ про звільнення з посади надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні Михайла Зурабова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?