Російські ЗМІ випустили новий фейк про Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські ЗМІ випустили новий фейк про Україну

Російські ЗМІ випустили новий фейк про Україну

У російських ЗМІ з'явився новий фейк, нібито Україна зірвала масштабні українсько-американські навчання "Сі Бриз-2016", а український флагман «Гетьман Сагайдачний» нібито знаходиться в несправному стані.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.
«Україна зірвала навчання НАТО» - це заголовок публікації на сайті «Дни.ру». Заголовок на сайті видання Russia Today говорить: «Джерело: Морська фаза міжнародних навчань НАТО Sea-Breeze відкладена через Україну». Також таку «новину» поширили: EurAsia Daily, «Московський Комсомолець», «Труд.ру», «Україна.ру», «Погляд» та багато інших.




Згадані ЗМІ послалися на повідомлення «РИА-Новости», в якому, з посиланням на «військово-дипломатичне джерело», йдеться про те, що ніби морська фаза навчань Sea Breeze-2016 відкладається на невизначений термін через технічну неготовність українського флагмана «Гетьман Сагайдачний», нібито мова йде про несправності силової установки корабля.


У коментарі виданню начальник прес-центру Військово-морських сил Збройних сил України капітан 1-го рангу Олег Чубук спростував повідомлення російських ЗМІ про «неготовність України» до навчань.
«Не вперше подібна інформація останнім часом з'являється, але вона абсолютно не відповідає дійсності. Навчання тривають за графіком, згідно з планом. Уже в найближчі дні буде морська фаза навчань, прибувають учасники. Що стосується фрегата «Гетьман Сагайдачний», то саме зараз він знаходиться далеко від рідних берегів Чорного моря і виконує завдання. Технічно і Військово-морські сили України, і їх партнери готові до навчань, і вони вже їх проводять», - зазначив Чубук.
Слід зазначити, що пізніше на сайті «РИА-Новости» опублікували спростування своєї ж новини. Однак, вона залишилася в інших російських ЗМІ.




Раніше повідомлялося, що  кораблі Чорноморського флоту Росії спостерігають за розгортанням морського компонента українсько-американських навчань "Сі Бриз-2016", які проходять в північно-західній частині Чорного моря, Одеській та Миколаївській областях.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?