СБУ і ГПУ просять зайнятися "кримськими гастролерами" у вишах України
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ і ГПУ просять зайнятися "кримськими гастролерами" у вишах України

Міністерство освіти і науки України
СБУ і ГПУ просять зайнятися "кримськими гастролерами" у вишах України

Міністерство освіти України просить у Генеральної прокуратури і Служби безпеки України правової оцінки участі співробітників українських вишів у конференції на території окупованого Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.
У Міносвіти зазначають, що розділяють обурення участю окремих працівників внз України в заході на окупованій території, відверту політичну спрямованість якого підкреслює і ухвалена його учасниками резолюція з вдячністю на адресу головних осіб окупаційної "влади" Криму.
"Міністерство нагадує міжнародному та українському науковому співтовариству про те, що будь-які контакти з "університетами" і "інститутами" на території окупованого Криму, будь-яка участь в "конференціях" та інших заходах, які там проводяться, тлумачиться російським керівництвом як визнання "російської приналежності" окупованого півострова. Допустити реалізацію цих планів агресора ми не маємо права", - йдеться в повідомленні.
Відомство підкреслює, що жоден з українських науковців не перебував на вказаній конференції в якості представника свого вишу і університети України засуджують такий вчинок своїх працівників.
Також Міносвіти наводить інформацію, згідно з якою ряд запорізьких викладачів, чиї прізвища були згадані в повідомленнях ЗМІ, участі в конференції не брали.
Оскільки діяльність вищих навчальних закладів здійснюється на основі автономії і самоврядування, рішення про звільнення має право прийняти тільки керівник вузу, відзначається в повідомленні міністерства.
Відзначається, що раніше в ЗМІ оприлюднили інформацію щодо участі викладачів внз Києва, Запоріжжя та Дніпра в заході "10-а Міжнародна науково-практична конференція "Російська мова в полікультурному світі" в окупованому Криму, на підтвердження були опубліковані і відповідні фото. Захід проходив в Ялті з 8 по 11 червня.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше два депутати Європейського парламенту, які симпатизують політиці президента Росії Володимира Путіна, відвідали другий Ялтинський міжнародний економічний форум в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?