У США прямо озвучили причину загострення на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У США прямо озвучили причину загострення на Донбасі

У США прямо озвучили причину загострення на Донбасі

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що причиною загострення ситуації на Донбасі є поставка на українську територію нового російського озброєння.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Європейську правду.
Під час телефонного спілкування з європейськими журналістами в рамках комунікаційного проекту Brussels hub американський посол підкреслив, що Росія і далі порушує перші пункти Мінських угод, дестабілізуючи ситуацію в Україні.
"Зберігається присутність тих (бойовиків), хто потрапив на цю територію з Росії, і ми бачимо появу нового російського озброєння. Ймовірно, саме це є причиною спалаху обстрілів і кількості жертв, які ми маємо в останні тижні", - сказав дипломат.
Пайєтт вважає, що Україна виконує зобов'язання за Мінськими угодами значно краще за Росію.
"Україна виконала переважну більшість своїх зобов'язань. Україна ухвалила закон про амністію, закон про спеціальний статус. Конституційні зміни схвалені в першому читанні. У той же час Росія не виконала свої (зобов'язання). Не встановлено перемир'я, не вийшли на свободу заручники", - підкреслив посол США.
Раніше повідомлялося, що постійний представник України в ОБСЄ Ігорь Прокопчук заявив, що Росія вибірково трактує Мінські угоди про врегулювання ситуації на Донбасі, висуваючи політичні вимоги для припинення бойових дій, якими сама ж керує.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?