Визнати геноцид: путінська Дума займеться новим обвинуваченням українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Визнати геноцид: путінська Дума займеться новим обвинуваченням українців

Визнати геноцид: путінська Дума займеться новим обвинуваченням українців
Джерело:  РІА Новини

Депутати Державної думи РФ від Комуністичної партії запропонують російському парламенту розглянути заяву про  визнання геноцидом Волинської трагедії 1942–1945 років.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Державна Дума Федеральних Зборів Російської Федерації висловлює щирі співчуття польському народу у зв'язку з національною трагедією і глибоку солідарність з Сеймом Республіки Польща з питання визнання злочинів українських націоналістів на території Волині геноцидом", - йдеться в проекті документа депутатів від КПРФ.
"Ця заява Державної Думи покликана відстояти правду про Велику Вітчизняну (Другу світову) війну, її героїв і жертв", - зазначають комуністи.
Як відомо, українські історики розцінюють події на Волині 1942-45 років як трагічні наслідки війни Армії Крайової з УПА, в якій брало участь і мирне населення регіону.
Варто відзначити, що Росія не визнає геноцидом голод 1932-33 років, організований керівництвом ВКП(б) і урядом СРСР шляхом створення штучного масового голоду, від якого і його прямих наслідків загинуло близько 4,5 мільйонів українців.
Нагадаємо, Сейм Польши проголосував за резолюцію про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами ОУН-УПА в 1943-45 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?