В Україні може пройти новий гей-парад: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні може пройти новий гей-парад: з'явилися подробиці

В Україні може пройти новий гей-парад: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

В Одесі може пройти фестиваль квір-культури "Одеса Прайд 2016", організатори правозахисної акції вже подали заяву в Одеську міську раду на проведення заходу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу фестивалю.
"З 10 по 14 серпня, вже вдруге, в Одесі пройде фестиваль квір-культури "Одеса Прайд". У цьому році гасло фестивалю "Одеса Прайд за вільне місто!". У цьому році організатори і організаторші розраховують вивести на новий рівень діалог з одесит(к)ами про права людини і протидію дискримінації уразливих груп суспільства", - йдеться в повідомленні.
Організатори відзначили, що в минулому році міська рада Одеси подала позов з вимогою заборони проведення заходів в рамках фестивалю, в результаті чого суд прийняв рішення про заборону проведення будь-яких вуличних масових акцій.
"З огляду на сумний досвід минулого року і успішний досвід київського Прайда, ми відкрито заявляємо про намір домогтися дозволу на проведення вуличної правозахисної ходи, і вже подали відповідну заяву до Одеської міської ради", - розповіла голова оргкомітету фестивалю Ганна Леонова.
Водночас у Одеській міськраді зазначають, що поки не отримали від організаторів фестивалю заявку на проведення заходу.
Як повідомляв ONLINE.UA, 12 червня в Києві успішно пройшов Марш рівності "Київ Прайд-2016".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?