У Росії пророкують Україні проблеми через путінського посла
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пророкують Україні проблеми через путінського посла

У Росії пророкують Україні проблеми через путінського посла
Джерело:  Укрінформ

Депутат Держдуми РФ 2007-2016 років Ілля Пономарьов, який єдиний виступив проти під час голосування про анексію Криму 20 березня 2014 року, попередив про небезпеку призначення Михайла Бабича новим послом президента РФ Володимира Путіна в Україні.
Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Якщо Україна дає згоду на призначення сюди пана Бабича, то ви отримуєте гарантоване шпигунське гніздо, при цьому як з точки зору координації дій російських спецслужб на території країни, так і прямого контактера в організації можливих виборчих кампаній в інтересах Російської Федерації. Призначення пана Бабича можна інтерпретувати як підготовку до можливих дострокових виборів, на яку робить ставку Росія, і відповідно дати людину, яка координувала би діяльність проросійських сил на території країни", - заявив Пономарьов.
Також він підкреслив, що раніше Бабич курирував регіональні відділення "Єдиної Росії" на виборах, і за ним тягнеться шлейф корупційних скандалів. "Це людина, яка особисто організовувала найбільш жорсткі, безкомпромісні з масовими фальсифікаціями виборчі кампанії в інтересах російської влади в поєднанні з силовими методами. Він міг використовувати для цього і особисті кошти, а потім користувався адміністративним ресурсом, компенсуючи ці витрати", - сказав Пономарьов.
Екс-депутат зазначив: "Це класична людина, і чеченський досвід (Михайло Бабич деякий час очолював уряд Чеченської республіки - ONLINE.UA) про це свідчить, що він може займатися взаємодією з сепаратистськими силами, займатися силовими операціями".
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія вже запросила згоди української сторони на призначення повпреда президента РФ в Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича послом Росії в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?