Втеча Онищенка до Лондона: у Авакова порадили не панікувати
Категорія
Україна
Дата публікації

Втеча Онищенка до Лондона: у Авакова порадили не панікувати

Втеча Онищенка до Лондона: у Авакова порадили не панікувати
Джерело:  online.ua

Народний депутат від «Народного фронту», радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко прокоментував втечу в Лондон до Великобританії народного депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка, обвинуваченого в Україні в створенні злочинного угруповання з розкрадання газу державного видобутку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Геращенка.
«Онищенко в Лондоні краще, ніж Онищенко в Москві, але гірше, ніж Онищенко на лаві підсудних в Києві», - написав Геращенко.
«Щодо панічних заяв про те, що тепер нардеп Онищенко піде від відповідальності і сховається в Лондоні через те, що генеральний прокурор Юрій Луценко спеціально затягнув підписання йому підозри, хочу заявити наступне», - продовжив нардеп.
«1. Якщо зібраних НАБУ і підтверджених САП фактів шахрайських дій Олександра Онищенка буде досить для переконання англійського правосуддя, то дуже добре, що Онищенко осів в Лондоні, а не в Москві», - вважає Геращенко.
«Оскільки шанси його екстрадувати з Лондона в 10 тисяч разів більше, ніж з Москви. Тому ГПУ, САП, НАБУ потрібно негайно, краще сьогодні, передати по каналах електронного зв'язку або авіаційною поштою всі необхідні для екстрадиції О. Онищенка документи в Лондон, щоб той не встиг втекти до Росії чи КНДР», - упевнений радник голови МВС.
«2. Для того, щоб розібратися в тому, чому підозра на Онищенка не підписувалося більше 20 днів, потрібно знати аргументи як Генерального прокурора Юрія Луценка, так і НАБУ і САП. Бажано, викладені офіційно, а не через Фейсбук», - пише Геращенко.
«3. Цікаво інше: як бути в тому випадку, якщо англійське правосуддя відмовиться видавати Україні Олександра Онищенка для суду над ним? І які аргументи воно при цьому використає.
Як тоді реагувати українській владі і українському суспільству на такий варіант розвитку подій?», - міркує радник Авакова.
«А взагалі, я не розумію, як і кому може спасти на думку, що англійське правосуддя відмовиться видавати Україні особу, яку затаврували в зв'язках з корупцією всі провідні журналісти і депутати і щодо якої зібрана, за інформацією САП і НАБУ, вичерпна доказова база. Де тут логіка?», - ставить риторичне питання Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, нардеп від групи "Воля народу" Олександр Онищенко, який підозрюється в скоєнні злочинів за кількома статтями Кримінального кодексу України, переїхав до Лондона. "Я уехал жить в Лондон!", - Процитував Онищенко в телефонній розмові російського співака Георгія Лепса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?