Названо переможця премії "Українська книга року"
Категорія
Культура
Дата публікації

Названо переможця премії "Українська книга року"

Названо переможця премії "Українська книга року"
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко

 вручив письменнику Сергію Жадану премію "Українська книга року" за його твір "Месопотамія".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт голови держави.

Жадан став переможцем у номинации "За видатні досягнення у галузі художньої літератури". Цією нагородою президент щорічно відзначає авторів, видавництва та видавничі організації, за їхній внесок у популяризацію української книги.

Також цього року премію отримало видавництво "Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", який видав "Месопотамію".

Цікаво, що цей твір Жадана було видано ще 2014 року.

За вагомий внесок у розвиток українознавства нагороджено автора видання "Українські народні головні убори" Галину Стельмащук та "Видавництво "Апріорі", яке видало книгу.


У номінації "За сприяння у вихованні підростаючого покоління" звання лауреата премії Президента України "Українська книжка року" отримали автор Віталій Рогожа та "Видавничо-книготорговельна компанія "Самміт-книга" за книжкове видання "Запороги: роман-трилогія" – частина 1 "Петро Сагайдачний".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  на Полтавщині археологи повідомили про сенсаційну знахідку золотих прикрас скіфів, яким понад 2700 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?