Луценко озвучив звинувачення проти Єфремова: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Луценко озвучив звинувачення проти Єфремова: з'явилися подробиці

Луценко озвучив звинувачення проти Єфремова: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив звинувачення проти  колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, затриманого 30 липня в київському аеропорту Бориспіль.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря Генпрокурора Лариси Сарган, яка цитує повідомлення Юрія Луценка.


«Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Служби безпеки України 30 липня в 7.28 ранку на борту літака австрійських авіаліній за маршрутом Київ-Відень в аеропорту «Бориспіль» затримано екс-керівника фракції Партії регіонів в ВР, екс-народного депутата Олександра Єфремова», - сказано в повідомленні.


«Підставою для затримання стала наявність обґрунтованих підстав вважати, що з його боку можлива втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності.


Громадянин Єфремов підозрюється в скоєнні низки кримінальних злочинів, а саме:


- В заволодінні майном «Луганськвугілля» шляхом зловживання службовим становищем за ст. 191 ч. 5 КК України;


- У скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків по ст. 110 ч.3 КК України;


- У скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації «ЛНР» по ст. 258-3 ч.1 КК України», - озвучив звинувачення Луценко.


«В даний час з громадянином Єфремовим проводяться необхідні процесуальні дії, заплановані інші слідчі дії, в тому числі обшуки.


Текст підозри громадянину Єфремову буде оголошений протягом 24 годин, згідно з чинним законодавством, протягом 72 годин він буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу», - сказано в повідомленні.


За словами Луценка, статті, які інкримінуються громадянину Єфремову, згідно зі ст. 176 КПК України, не передбачають застави або домашнього арешту як запобіжного заходу.


«Генеральна прокуратура України клопотатиме про арешт строком на 2 місяці для проведення досудового слідства», - заявляє Луценко.


«Я поставив завдання перед слідством оцінити дії Єфремова не по його заявам, а по його конкретним діям. У зв'язку з цим ми багато працювали з різними свідками. Буквально тиждень тому ми отримали прямі вказівки на роль Єфремова в організації так званої «ЛНР», і ці свідчення закріплені свідком в суді», - продовжує Генпрокурор.


«Я особисто пов'язую його спробу сьогоднішнього втечі з тим, що він був обізнаний про наявність прямих свідчень проти нього, і хотів сховатися від українського правосуддя», - вважає Луценко.


Крім того, за словами Генпрокурора, слідство має достатньо доказів причетності Єфремова до підтримці терористичної організації.


«Олександр Єфремов - це лише один з підозрюваних у справі організації терористичних організацій і зазіхань на територіальну цілісність і незалежність України. Ми хочемо розглядати в сукупності дії більшої кількості посадових осіб, простих учасників цієї злочинної організації. І для цього ми потребуємо співпраці з громадянським суспільством», - резюмував Луценко.


Як повідомляв ONLINE.UA, колишній народний депутат  Володимир Ландик в резонансному інтерв'ю ONLINE.UA "Єфремов здав Луганськ під гарантії від Путіна - екс-нардеп Ландик", що вийшло 1 червня 2016 року, говорив про причетність Олександра Єфремова до здачі Луганська російським окупантам.


Після публікації інтерв'ю Володимир Ландик був викликаний Генпрокурором України Юрієм Луценком. Бесіда з Луценком відбулася 2 червня, після чого  Ландик заборонив ONLINE.UA публікувати другу частину інтерв'ю, присвяченого Єфремову, посилаючись на таємницю слідства.


Найближчим часом ONLINE.UA опублікує це інтерв'ю, де Ландик згадує про передачу політичного керівництва Партією регіонів Олександру Єфремову, і про роль Ріната Ахмєтова в цьому процесі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?