В Україні видали відповідь на візит французьких депутатів до окупованого Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні видали відповідь на візит французьких депутатів до окупованого Криму

В Україні видали відповідь на візит французьких депутатів до окупованого Криму

Українська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи розкритикувала ПАРЄ за  візит групи французьких депутатів до окупованого Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook президента Комітету ПАРЄ з культури, науки, освіти та медіа Володимира Ар'єва, який оприлюднив заяву делегації на ім'я президента Асамблеї Педро Аграмунта.
За його словами, Київ з глибоким розчаруванням сприйняв повідомлення про черговий протизаконний візит в анексований Крим групи французьких депутатів на чолі з делегатом ПАРЄ Тьєрі Маріані.
"Від імені всієї української делегації заявляю, що ми обурені нахабним ігноруванням українського і міжнародного законодавства, в чому Маріані проявив себе як рецидивіст", - написав Ар'єв.
Він також висловив жаль, що Асамблея після аналогічного "візиту" до окупованого Криму рік тому трьох представників Франції в ПАРЄ так і не змогла встановити правила, які б регламентували повагу міжнародного і національного законодавства з боку делегатів ПАРЄ.
"Разом з висловлюванням деякими делегатами ПАРЄ готовності прийняти делегацію РФ без дозволених правилами ПАРЄ обмежень РФ за невідповідність стандартам Ради Європи це все разом підриває довіру до самої Асамблеї як органу, який стоїть на сторожі демократії, прав людини і верховенства права. Прошу ознайомити Бюро ПАРЄ з цією заявою", - зазначив Ар'єв.
Раніше повідомлялося, що  представники делегації французьких парламентаріїв, які 29 липня прилетіли в анексований Крим, стали цілувати пам'ятник так званому "ввічливому чоловіку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?