В США на прикладі Криму показали, чого боїться Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

В США на прикладі Криму показали, чого боїться Путін

В США на прикладі Криму показали, чого боїться Путін
Джерело:  Ехо Москви

Влада Росії із її президентом Володимиром Путіним  чомусь боїться по-справжньому вільного волевиявлення і намагається максимально ускладнити процес голосування, як це було під час «референдуму» в Криму.

Про це заявила старший помічник президента США Барака Обами по Росії та Центральній Азії Селеста Уолландер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Эхо Москвы».

«Тобто, якщо це саме так, що більшість мешканців Криму добровільно проголосували б за приєднання до Росії, чому уряду Росії тоді довелося втрутитися із військовими силами?» — дивується американський політик.

За її словами, під час так званого «референдуму» росіяни не дозволили «міжнародному співтовариству отримати доступ до Криму і провести вільні, чесні вибори, які, в принципі, могли б бути проведені у відповідності до конституції України».

«Якби був справжній референдум, із доступом до усієї інформації та під моніторингом міжнародного співтовариства, у відповідності із міжнародним правом і законами України — а Крим, за міжнародним правом, є частиною України, — я не знаю, як би мешканці проголосували. Тому що цього ніколи не було», — визнала вона.

Крім того, помічниця Обами підкреслила, що хотіла б поставити Росії питання: «Чого ви боїтеся?».

«Чому не провести переговори, які б визнали, що за міжнародним правом Крим дійсно належить Україні, що за міжнародним правом і українським законам існує процес референдума, замість того, що сталося у лютому-березні 2014-го?» — резюмувала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  відомий російський карикатурист висміяв рішення президента РФ Володимира Путіна «перепакувати» окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?