В Україні назвали важливий фактор у війні, яку веде Росія
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні назвали важливий фактор у війні, яку веде Росія

В Україні назвали важливий фактор у війні, яку веде Росія
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда

 вважає, що створення помісної православної церкви в Україні може стати важливим фактором у гібридній війні з Росією.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


На думку експерта,

хресний хід Московського патріархату на Київ

 спецслужби Росії могли використовувати для перевірки реакції українських компетентних органів.


"Вважаю, що російські спецслужби могли розглядати хресний хід в якості сценарію із дестабілізації ситуації, але куди вірогідніше використання цього заходу для перевірки реакції українських компетентних органів. Їх співробітникам довелося мобілізуватися для недопущення провокацій, які могли бути використані для нагнітання паніки в Україні. Прагнення деяких радикальних політиків "дати в морду хресній ході" явно на руку Росії", - вважає Магда.


Він також звернув увагу на заяву президента Петра Порошенка на наступний день після хресного ходу Московського патріархату.


"Однак не можна упустити й інший момент. На наступний день після масової акції від УПЦ (МП) пройшло святкування річниці Хрещення Русі. Виступаючи в ході цієї події, Петро Порошенко наголосив на доцільності створення єдиної православної церкви і необхідності допомоги з боку Вселенського патріарха Варфоломія в цьому питанні. Президент, безумовно, обізнаний, що недавній Всеправославний собор на Криті формально не торкався питання української автокефалії, але він буквально висів у повітрі над ієрархами православних церков, які взяли в ньому участь", - зазначив експерт.


За його словами, створення помісної православної церкви в Україні могло б стати серйозним аргументом в гибридній війні з Росією.


"В умовах гібридної війни з Росією фактор церкви набуває особливого значення, оскільки УПЦ (МП) є найважливішою частиною Російської православної церкви. Створення помісної православної церкви в Україні могло б стати серйозним аргументом у боротьбі за настрої мільйонів наших співгромадян і дати додатковий імпульс для підвищеної уваги до того, що відбувається в нашій країні. Однак реальних сигналів про можливість створення помісної православної церкви поки немає", - додав Магда.


Більше

читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: Хресна хода: чого домігся Московський патріархат, і що дізналися спецслужби Росії

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?