У Росії помер знаменитий письменник
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії помер знаменитий письменник

У Росії помер знаменитий письменник
Джерело:  L!fe #шоу

У Москві в ніч на 31 липня у віці 87 років помер знаменитий радянський і російський прозаїк і поет Фазіль Іскандер.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Life.ru.
Як стало відомо, письменник відчув себе погано, а потім знепритомнів. Близькі викликали йому швидку допомогу.
"Чоловік помер, не приходячи до тями, була констатована біологічна смерть", - розповіло виданню джерело в медичних колах.
Серед книг Іскандера - роман-епопея "Сандро з Чегема", епос "Дитинство Чіка", повість-притча "Кролики й удави", есе-діалог "Думаючий про Росію й американець", а також відомі повісті "Людина і її околиці", "Шкільний вальс, або Енергія сорому", "Стоянка людини", "Поет".
Він був удостоєний низки почесних нагород, в тому числі Орденів за заслуги перед Вітчизною II, III і IV ступенів, а також Державної премії СРСР, премії уряду РФ, і Державної премії Російської Федерації в 1994 і 2014 роках. Фазіль Іскандер також був почесним членом Російської академії мистецтв.
Раніше повідомлялося, що  у Львові на 91-му році життя помер особистий охоронець легендарного командира Української повстанської армії Романа Шухевича, колишній політв'язень Любомир Полюга.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?