Історичний стрибок без парашута: з'явилися фото та захоплена реакція соцмереж
Категорія
Світ
Дата публікації

Історичний стрибок без парашута: з'явилися фото та захоплена реакція соцмереж

Історичний стрибок без парашута: з'явилися фото та захоплена реакція соцмереж
Джерело:  online.ua

У мережі захоплюються 42-річним екстремалом  Люком Ейкінсом, який встановив рекорд, зробивши історичний стрибок з висоти 7,8 км без парашута.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Нагадаємо, стрибок американця став світовим рекордом, оскільки раніше з такої висоти ніхто вдало не приземлявся без парашута. Після двох хвилин вільного падіння скайдайвер приземлився на підготовлену сітку розміром 30х30 метрів.
Журналіст Юрій Бутусов назвав стрибок Ейкінса найбільшим подвигом в світовій історії освоєння повітря.
"Цей день увійде в усі підручники історії і буде вивчатися в школах так само, як перший політ людини на літаку і перший політ в космос. Сьогодні Люк Ейкінс - знаменитий американський каскадер, вистрибнув з літака на висоті 25 тисяч футів (7 кілометрів 600 метрів). І благополучно приземлився. Ні, не так. Сьогодні Люк Ейкінс виконав найнебезпечніший і афігенний стрибок у світовій історії! Так! Стрибнув з 7600 метрів! БЕЗ ПА-РА-ШЮ-тА! Так! Він зробив це!", - написав він у Facebook .
Журналіст розповів, що Ейкінс - професійний парашутист в третьому поколінні, його сім'я заснувала свою парашутну школу. Свій перший стрибок зробив у 12 років. Свою школу створив і сам Ейкінс - він працює каскадером і постановником трюків у Голлівуді. Люк не тільки вчить приватних учнів, а й навчає Сили спеціальних операцій США. Ейкінс зробив 18 тисяч стрибків з парашутом і один без парашута.



"Ідея вперше в світі стрибнути з літака без парашута прийшла Ейкінсу під час роботи в Голлівуді, де він знімав каскадерські трюки, зображуючи випадання з літака без парашутів. І ось американець вирішив зробити трюк реальністю. Люк готував свій подвиг два роки. Те, що здасться самогубством, те, що здасться божевіллям, для нього, професіонала, було природним. Він досяг вершини професійного зростання. І тепер вирішив розширити межі своїх можливостей", - повідомив Бутусов.
Російський блогер Рустем Адагамов вважає, що у Ейкінса все-таки був парашут.
"Мені здалося, що парашут на Люку все-таки був. Крихітні рятувальні парашути у парапланеристів важать всього 1,5 кг і заховати такий під широким комбінезоном Ейкінса було б не так складно. На той випадок, якщо б щось пішло не так і стало ясно, що приземлитися в сітку точно не вийде. На користь мого припущення говорить те, що Люка не знімали зблизька - ні в літаку, ні під час падіння, ні після приземлення. Втім, з іншого боку, в екстреній ситуації він би міг скористатися допомогою асистента".
Прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган впевнена, що стрибок Люка Ейкінса ввійде в історію.
"Спочатку думаєш - ненормальний, потім - перехоплює подих, а під кінець - мурашки по шкірі. Вперше чувак стрибнув з літака на висоті 7600 м без парашута! Офіційно його стрибок запишуть в історію. І це - Люк Ейкінс".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  своїм невдалим досвідом стрибків з парашутом поділилася співачка Настя Каменських.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?