Стало відомо про роль Ахметова у долі затриманого за сепаратизм Єфремова
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про роль Ахметова у долі затриманого за сепаратизм Єфремова

Стало відомо про роль Ахметова у долі затриманого за сепаратизм Єфремова
Джерело:  online.ua

Колишній лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов

, який був затриманий за підозрою у замаху на територіальну цілісність України, передав олігарху Рінату Ахметову контроль над великим вугледобувним комплексом «Краснодонвугілля» в обмін на підтримку в оточенні Віктора Януковича, який на той час очолював Партію регіонів.


Про це колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландик заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.


За словами екс-депутата, 2005 року його вмовляли передати керівництво луганським відділенням Партії регіонів Олександру Єфремову.

«Це було у грудні 2005 року. І сталося це не за проханням, а за особистою командою Януковича! Янукович кілька разів запрошував мене до себе, я з ним обідав — навіть до такого доходило!» — підкреслив Ландик.

Також він розповів, що Янукович відправив його до Москви, у готель "Балчуг", «там на той час відсиджувались Колесніков, Джарти — усі керівники партії, ті, хто боявся, що Ющенко за них візьметься».


«І почали вони мене вмовляти, мовляв, віддай Єфремову партію, а то він без діла сидить, а він такий великий! Потім я все ж запитав: "А чому Янукович у мене за Єфремова просить?". І тут мені в очі сказали: "Тому що його Рінат Ахметов попросив!" — "А Рінату-то Єфремов нахрєна?" І тоді в мене запитали: "А ти Рінату "Краснодонвугілля" дарував?" — "Ні, не дарував!" — "А Єфремов подарував!" — повідомив Ландик.



Рінат Ахметов і Олександр Єфремов. Фото: ZN.UA

При тому він додав, що 2006 року обласну організацію Партії регіонів все ж передали Єфремову, «у відповідь на його презент Рінату».

«Якби він не подарував Ахметову "Краснодонвугілля", той би за нього не попросив, і невідомо, як би далі все склалося», — резюмував екс-депутат.

Зазначимо, що вугледобувне підприємство "Краснодонвугілля" належить гірничо-металургійному бізнесу "МЕТІНВЕСТ" компанії System Capital Management (СКМ), підконтрольній Рінату Ахметову.
Нагадаємо, раніше  в інтерв'ю ONLINE.UA колишній депутат-регіонал Володимир Ландик заявив, що Єфремов брав активну участь у здачі Луганська сепаратистам.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Єфремов подарував Ахметову "Краснодонвугілля" за підтримку перед Януковичем - екс-нардеп Ландик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?