Події в Єревані: з'явилися нові важливі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Події в Єревані: з'явилися нові важливі подробиці

Події в Єревані: з'явилися нові важливі подробиці
Джерело:  Radio Free Europe

З'явилися нові подробиці того, як  озброєні активісти загону "Сасна црер", що в перебігу двох тижнів утримували будівлю полку патрульно-постової служби в Єревані, здалися правоохоронцям.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RFE/RL.


"Спецпідрозділи вірменських правоохоронних органів змусили членів озброєної групи здатися владі. Будівля поліції повністю звільнено, 20 терористів були заарештовані", - йдеться в повідомленні Служби національної безпеки Вірменії.


Раніше лідер опозиціонерів Варужан Аветисян заявив, що вони вирішили здатися. Загін "Сасна црер" оприлюднив заяву, в якому аргументував це рішення тим, що чисельність загону значно зменшилася. "Поліція в останні дні дотримувалася стратегії виведення бійців з ладу за допомогою нанесення поранень в ноги, а вже сьогодні наш товариш був поранений в груди пострілом снайпера", - йдеться в повідомленні.


Також відомо, що в ніч з 30 на 31 липня силовики провели штурм захопленої будівлі. "Машиною повалили стіну, зупинилися. Виходячи з деяких міркувань, ми почали переговори", - відзначили опозиціонери.


Протягом дня 31 липня база піддалася інтенсивному обстрілу, а на її територію кидали шумові бомби, після чого силовики на бронетехніці вторглися на об'єкт.


"У нас є два варіанти: перший - вступити в бій з поліцією і співробітниками інших служб, проливши кров людей, які мають мало відношення до режиму, і другий - утриматися від кровопролиття і стати військовополоненими. Мета акції досягнута - в країні почалися протести. Тепер, щоб не допустити нових жертв, члени загону вирішили припинити збройний опір і продовжити боротьбу в статусі військовополонених. Це теж один із способів боротьби. Наш народ повинен боротися. Ми не допустимо, щоб наша країна стала російською губернією", - зазначають активісти.


Як повідомляв ONLINE.UA,  будівля полку ППС в Єревані була захоплена вранці 17 липня. Загарбники вимагали відставки президента і уряду Вірменії, а також звільнення координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи "Установчий парламент" Жірайра Сефіляна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?