Росіянка яскраво розповіла про візит до "бандерівського" ресторану у Львові
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіянка яскраво розповіла про візит до "бандерівського" ресторану у Львові

Росіянка яскраво розповіла про візит до "бандерівського" ресторану у Львові

Російська журналістка Катерина Макаревич, яка переїхала з Санкт-Петербургу до Києва, розповіла про свої враження від візиту до "бандерівського" ресторана «Криївка», розташованого у центрі Львова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

Варто зазначити, що львівський заклад оформлений у стилі схрону бійців УПА часів їх протистояння з радянською владою — з відповідним інтер'єром, зброєю на стінах, формою офіціантів тощо.

«Ну що ж, українські друзі) Радили ви мені у Львові обов'язково відвідати той самий бар "Криївка", де швидко вичисляють "москаля" по мові і поведінці і влаштовують ціле театралізоване шоу. Пішла я туди з великою компанією українців (щоб не так страшно було)» — розповіла Макаревич.


За її словами, вона йшла «з чіткою впевненістю зізнатися, що я з Москви, аби подивитися, що ж відбувається)».
«Страшновато було, що вже приховувати)). Але, не судилося мені на собі відчути шоу. Мало того, що на вході, де суворий охоронець питає прибулих, чи є серед нас "москалі", мене спочатку впустили, попередньо давши випити обов'язкової настоянки, і лиш потім, коли я вже почала спускатися, поставив це питання іншим, які ще стояли на вході», — додала журналістка.



За словами жінки, її супутники, «знаючи, що я сама хочу розкритися, показали на мене».


«Охоронець суворо подивився на мене і сказав, що передасть своїм. Пів вечора я сиділа і оглядалася на двері, коли до залу хтось заходив, все очікуючи, ну коли ж прийде для мене година ікс. Але ніхто не приходив...», — розповіла вона.

Макаревич зазначила, що, роблячи додаткове замовлення в офіціанта, вона сказала "спасибо" замість "дякую", «після чого офіціант мене поправив, оскільки фішка цього кафе говорити українською».

«Офіціант запитав, чи "москаль" я, на що я відповіла засмучено, що скоріше емігрант з Москви за політичними мотивами. Офіціант Петро посміхнувся і відповів, що тут таких люблять. Милий такий). Нарешті, вже попросивши рахунок, я не витримала і запитала його, коли за мною прийдуть вже)). Офіціант посміхнувся і несподівано заявив, що не прийдуть, оскільки йому здається, що я така своя тут))», — додала вона і зізналася, що це її дуже вразило.

І нарешті, виходячи з ресторану, Макаревич пройшла ще один тест на "москалодетекторі".

«Зробила правильний вибір між двома головними уборами. Правда, зовсім не розуміючи, що це і є тест)). Власне, якщо вже мене в самій львівській «Криївці» визнали своєю, то здається (я так обережно), може, я й насправді вже роблюся своєю. А якщо так, то дякую вам, дорогі українці, за довіру!» — резюмувала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці липня у Львові помер особистий охоронець легендарного командира УПА Романа Шухевича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?