Путін підготував Крим до війни: в Україні зробили гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін підготував Крим до війни: в Україні зробили гучну заяву

Путін підготував Крим до війни: в Україні зробили гучну заяву
Джерело:  Крим.Реалії

Голова Меджлісу кримськотатарского народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що росіяни на чолі з  президентом РФ Володимиром Путіним  перетворили окупований Крим на військовий форпост та підготували його до війни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Крым.Реалии»

«Шойгу (міністр оборони РФ - Ред.) там побував кілька днів тому. Він доповів Путіну про те, що, нарешті, військове облаштування Криму у тій частині, як вони запланували на цей момент, завершене – Крим до війни готовий», — підкреслив Чубаров.

За його словами, варто виходити з того, що «майже все, що реалізує Путін, хоча б в його розумінні має якийсь сенс».

«Не можна на деякі процеси, які відбуваються на нашій землі, окупованій Росією, розглядати ці процеси, мовляв, чим би дитя не тішилось. Путін робить усе для того, аби світове співтовариство звикало і звикало до того, що він Крим повертати не буде. Він так і думає, що світ так і звикне, і він увесь час маніпулює Кримом», — переконаний депутат.

За словами голови Меджлісу, рішення Путіна віднести Крим до Південного федерального округа свідчить про те, що «минув той час, коли Путін, окупаційна влада прикривалась тими гаслами про права людей, про рекреаційні можливості Криму, мовляв, що вони будуть розвивати Крим».

«Тепер вони після того, як Крим вже дійсно перетворено на військовий форпост, чітко його включають в один з федеральних округів. Ви знаєте, які функції федеральних округів у Росії: це просто виконання чітких команд за єдиною президентською вертикаллю», — нагадав він.

За словами Чубарова, після того, як «Кримський федеральний округ» став частиною Південного федерального округу, «це говорить про те, що вже кримська територія, а не люди, які там живуть – це головний об'єкт уваги Кремля для того, аби реалізувати завдяки цій території так звані загальні російські державні інтереси».

«Ми повинні бути дуже чіткими та послідовними. Я думаю, що втрачає усілякий зміст ведення тепер ведення переговорів щодо окремих районів Луганської та Донецької областей без їх прив'язки до Криму!» — резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російський правозахисник Лев Пономарьов висловив упевненість в тому, що кримчани починають розуміти свою помилку та шкодують про підтримку анексії півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?