ЗМІ попередили: ІДІЛ на Олімпіаді в Ріо може влаштувати грандіозний теракт
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ попередили: ІДІЛ на Олімпіаді в Ріо може влаштувати грандіозний теракт

ЗМІ попередили: ІДІЛ на Олімпіаді в Ріо може влаштувати грандіозний теракт
Джерело:  The Mirror

З'явилася інформація про те, що терористи збройного угруповання "Ісламська держава" можуть використати "брудну бомбу" на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, церемонія відкриття яких відбудеться в п'ятницю, 5 серпня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Mirror.
Відзначається, що для запобігання можливому терористичному акту ООН і МАГАТЕ нададуть Бразилії спеціальне обладнання, спеціальні портативні дозиметри, які допоможуть запобігти атаці.
Глава бразильського агентства по боротьбі з тероризмом вважає, що "існує реальна загроза" атаки ІД в Ріо і зробить "відповідні заходи", пише The Sun. Луї Альберто Салаберрі зазначив, що разом з різким зростанням числа терактів в Європі зросла загроза для Бразилії. Також він заявив, що росте і число бразильців, які ймовірно симпатизують терористам.
При цьому експерти в сфері ядерної безпеки заявили, що ризик використання в Європі "брудної бомби" найбільш високий з часів холодної війни.
Глава Люксембурзького форуму із запобігання ядерній катастрофі Моше Кантор попередив: "ІД вже здійснила ряд нападів із застосуванням хімічної зброї в Сирії. Ми знаємо, що вони хочуть зайти далі, використавши ядерну бомбу в серці Європи. У поєднанні з низьким рівнем безпеки в центрах дослідження ядерної енергетики в країнах колишнього СРСР, загроза застосування "брудної бомби" на Заході висока".
Як повідомляв ONLINE.UA, в Олімпійське селище Ріо прибула третя група українських спортсменів: боксери, стрілки і представники веслувального слалому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?