Російська зброя на Донбасі: з'явилися нові переконливі докази і фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Російська зброя на Донбасі: з'явилися нові переконливі докази і фото

Російська зброя на Донбасі: з'явилися нові переконливі докази і фото
Джерело:  InformNapalm

Українські волонтери привели нові переконливі докази присутності на Донбасі важкої військової техніки з Росії, а також викрили росіян в саботажі роботи спостерігачів ОБСЄ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію спільноти InformNapalm.
Активісти на підставі знімків, отриманих з поштових скриньок «МГБ ДНР», провели ідентифікацію російської техніки і озброєнь, які перебувають на озброєнні бойовиків ДНР в селищі Комсомольське Донецької області.
Техніка полягає на озброєнні «1-ї окремої мотострілкової бригади».
В ході аналізу фотографій були виявлені чотири реактивні системи залпового вогню «Град», п'ять самохідних артилерійських установок «Гвоздика» і дві протитанкові гармати «Рапіра».
Серед іншого, волонтери встановили, що бойові машини РСЗВ «Град», з відмінним станом лакофарбового покриття і новими шинами, укомплектовані каркасом і маскувальною сіткою, а також мають чохли для решітки радіатора.
Крім того, у САУ «Гвоздика» було зафіксовано відмінний стан опорних катків і передніх ведучих коліс, мінімальний нагар біля вихлопної труби (що говорить про невеликий «пробіг» цієї техніки).
Також в хорошому стані і протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра», які мають відмітки про проходження капітального ремонту і сліди консервації.
Крім того, волонтери вивчили відеорепортаж російського пропагандистського каналу, знятий на базі бойовиків і присвячений приїзду спостерігачів ОБСЄ.
«На кадрах відео фігурують два тягача «Урал-4320» з дизельним двигуном ЯМЗ-238 (їх відмітна особливість полягає в тому, що повітряний фільтр встановлений на правому крилі і подовжений моторний відсік). Серійне виробництво цієї моделі почалося в 1994 році, на озброєння України така техніка не надходила», - відзначили активісти.
Крім того, ще одним цікавим моментом є факт підміни росіянами САУ «Гвоздика».
Таким чином, було доведено використання бойовиками техніки, яка не могла бути отримана в результаті захоплення українських військових частин на Донбасі.
Волонтери підкреслили, що ці факти «в черговий раз демонструють чільну роль Російської Федерації як в поставках озброєння для бойовиків, так і в порушенні Мінських домовленостей».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовики на Донбасі влаштували показ своєї техніки і зброї, які застосовуються ними в боях проти української армії.


Установка РСЗВ "Град" на базі автомобіля "Урал", яких не було на озброєнні України


Позначка про капітальний ремонт РСЗО "Град" в 1992 році


САУ "Гвоздика" в ідеальному стані - з мінімальним зносом катків і відсутністю нагару вихлопних труб


Позначка про випуск САУ "Гвоздика"


САУ "Гвоздика" в розташуванні бойовиків ДНР


Новенькі протитанкові гармати "Рапіра" на озброєнні бойовиків ДНР


Кадр пропагандистів РФ про огляд техніки бойовиків ДНР


Фиксация номеров пушек и САУ в блокноте наблюдателя ОБСЕ


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?