В Україні набуло чинності важливе рішення щодо старих авто
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні набуло чинності важливе рішення щодо старих авто

В Україні набуло чинності важливе рішення щодо старих авто
Джерело:  online.ua

На території України набув чинності закон про зниження акцизних зборів на імпорт старих автомобілів.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Документом було внесено зміни до перехідних положень Податкового кодексу України, і ставки акцизного збору на імпорт старих автомобілів тимчасово знизилися в 2-28 разів (до 0,102-2,2 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна), в залежності від виду машини і і потужності її двигуна.
Закон впроваджує пільгові умови ввезення машин для власного використання приватних осіб, або ж в інтересах інших осіб за договорами купівлі-продажу, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду, не більше одного автомобіля на рік.
На період дії закону (до 31 грудня 2018 року) можливе ввезення на пільгових умовах не більше трьох автомобілів на одну людину.
Крім того, протягом 365 днів з дня реєстрації транспортного засобу, при ввезенні якого були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.
Нагадаємо, відповідний закон був ухвалений Верховною Радою 31 травня 2016 року, 4 липня глава держави підписав цей документ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?