Як приготувати найкращий напій для цього літа: ТОП-5 рецептів лимонаду
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як приготувати найкращий напій для цього літа: ТОП-5 рецептів лимонаду

Як приготувати найкращий напій для цього літа: ТОП-5 рецептів лимонаду
Джерело:  kitchenmag.ru

Найкращий напій, який освіжить і підбадьорить вас влітку, - це лимонад.

ONLINE.UA пропонує вам найкращі рецепти цього смачного напою, зібрані Kitchenmag.

Врахуйте, що для приготування одного з найпростіших варіантів домашнього лимонаду вам знадобиться всього лише 700 мілілітрів холодної (можна газованої) води, сік 2 лимонів і приблизно 50 грамів цукру. Але ми пропонуємо різноманітність.

1. Імбирний лимонад

Цей лимонад не лише освіжить вас в спекотний день, але і підбадьорить не гірше, ніж будь-який енергетик. Щоб приготувати його, вам знадобляться 4 лимони, 50 грамів кореня імбиру, 50 грамів коричневого цукру і приблизно 2 літри води.

Готуємо спершу імбирний сироп, змішавши в сотейнику склянку води, цукор і тертий корінь імбиру. Доведіть суміш до кипіння і дайте настоятися 10-15 хвилин. Потім додайте в отриманий сироп лимонний сік, перемішайте і розчиніть в холодній воді. Подавати імбирний лимонад найкраще з льодом.

2. Журавлинний лимонад

Змішайте 250 мілілітрів свіжовичавленого лимонного соку з однією столовою ложкою меду і 1/4 склянки цукру, щоб цукор повністю розчинився. В окремій мисці розчавте 250 грамів журавлини в пюре, пропустіть через марлю або дрібне сито і додайте в приготовлену раніше суміш.

Додайте 1,5 літра холодної газованої води і подавайте. Не забудьте також додати в глечик жменю журавлини, що прикрасить напій і зробить його смак і колір ще більш насиченим. Додатковим смаковим акцентом стане гілочка розмарину.

3. Лимонад із ревеню з м'ятою

Вам знадобляться 100 грамів ревеню, який потрібно дрібно нарізати, викласти в каструлю, залити невеликою кількістю води (близько 120 мілілітрів), додати 50 грамів цукру і 1/2 лимона, нарізаного часточками. Довести до кипіння і варити 10-15 хвилин, після чого додати за смаком листя м'яти і дати настоятися пару годин. Після цього процідіть концентрат і можна його розводити з 1/2 літра води.

4. Лимонад з полуницею і базиліком

Візьміть 250 мілілітрів лимонного соку, 100 грамів цукру, 200 грамів полуниці, 1 літра води і жменю листя зеленого базиліка.

За допомогою блендера подрібніть полуницю і листя базиліка в пюре і пропустіть через дрібне сито або марлю. Додайте воду, лимонний сік і цукор. Ретельно перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і можна подавати. Не забудьте прикрасити напій свіжою полуницею і листочками базиліку.

5. Лимонад з лавандою

Візьміть 3 лимона, 1/2 склянки цукру, 2 столові ложки сушених квіток лаванди і 1 літр води.

Приблизно 1/2 літра води вилийте в каструлю, додайте цукор і сушену лаванду. Доведіть до кипіння, поваріть 5 хвилин, після чого зніміть з плити і залиште на годину, накривши кришкою, а потім процідіть. В отриману суміш вичавіть сік 3 лимонів, перемішайте і розведіть водою.

Вам також буде цікаво:

Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід.

ТОП-6 смачних тортів з печива, які не потрібно пекти

Як вижити в спеку: 12 продуктів, які врятують від зневоднення

ТОП-5 продуктів, які сприяють утворенню целюліту

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?