У Росії зробили скандальну заяву щодо Криму: в мережі обурюються
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії зробили скандальну заяву щодо Криму: в мережі обурюються

У Росії зробили скандальну заяву щодо Криму: в мережі обурюються
Джерело:  Нова газета

Російський політик Ірина Хакамада запропонувала виплатити контрибуцію Україні за анексований Росією Крим, через що піднялося обурення в соцмережах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Хакамади виданню "Новая газета".
"Це була анексія, незважаючи на референдум. Він був проведений в ситуації конфлікту, а не в нормальних умовах. Тому я, з одного боку, згодна з Явлінським в тому, що нам потрібен повторний легітимний референдум. Але з іншого - якщо, за Григорієм Олексійовичем, повторити референдум, навіть без єдиного нашого ввічливого солдата, навіть з ОБСЄ, то це все одно ні до чого не приведе. Тому що Україна все одно буде проти, навіть якщо переважна більшість проголосує за Росію. В результаті ми можемо отримати нове військове загострення між нашими країнами, а це вже буде катастрофа. Ну скільки можна воювати? Шкода і Україну, і Росію. Всі потребують миру. Тому я вважаю, що краще і простіше нам заплатити Україні контрибуцію", - заявила Хакамада.
Вона підкреслила, що гроші на виплату контрибуції Україні можна зібрати, не дивлячись на кризу в економіці РФ, якщо корупціонери цього захочуть. "У Росії такий рівень корупції, що якщо вони захочуть, а якщо їх ще й хитнути, - то скинуться, і всім на все вистачить! Заради миру і щоб всі процвітали, нехай переможе дума про людей. Я говорила ще на прямій лінії з Путіним, що не треба йти в Україну, за що мене облаяли всі радикальні патріоти. Я завжди говорила, що не треба було лізти і в Грузію. А будучи оранжисткою, я говорила і Ющенкові, і Тимошенко ще в середині двохтисячних, що їм потрібно швидко і акуратно перейти до федеративного устрою!", - сказала політик.
"Зараз вони, звичайно, вже на це не підуть. Але я пропонувала федералізацію, коли Україна змогла б нормально пережити цей процес, коли помаранчеві перемогли. Якби вони цілеспрямовано тоді працювали на країну, то змогли б уникнути нинішнього конфлікту. Але країна в результаті, як і Росія, загрузла в корупції; еліти, Ющенко і Тимошенко загрузли в чварах, і тоді, і зараз б'ються з розмаху. Ситуація патова. Вони просто повторюють нашу історію, те, що вже було у нас. Хоча вони, звичайно, - інша країна, вільна і весела, а ми раби і не можемо себе порівнювати з Україною", - додала Хакамада.
Користувачі соцмереж не підтримали ідею російського політика про виплату за український Крим. Так, український журналіст Євген Лешан написав в Facebook: "̶Т̶у̶п̶о̶е̶ ̶ж̶і̶в̶о̶т̶н̶о̶е̶ Талановитий бізнес-тренер Ірина Хакамада пропонує Росії заплатити Україні контрибуцію замість повернення анексованого Криму. Ось нехай в очі кримчанам-емігрантам, кримським татарам скаже: хлопці, ви почім батьківщину продаєте, га ? Який розмір контрибуції вас влаштує? Думаю, відповідь їй не сподобається".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше правозахисник Лев Пономарьов висловив думку про те, що жителі Криму вже починають шкодувати про анексію півострова Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?