Влада оприлюднила важливу для переселенців з Донбасу і з Криму інформацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада оприлюднила важливу для переселенців з Донбасу і з Криму інформацію

Влада оприлюднила важливу для переселенців з Донбасу і з Криму інформацію
Джерело:  online.ua

"Ощадбанк" починає випуск електронних пенсійних посвідчень з 1 серпня 2016 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави правління "Ощадбанку" Андрія Пишного.
Будь-який клієнт "Ощадбанку" може звернутися до відділення і безкоштовно обміняти пенсійні картки на електронні посвідчення, які одночасно виконуватимуть функції документа, що підтверджує особу, і платіжної карти.
Водночас неотримання такого посвідчення не призведе до неотримання пенсії.
Першими електронні пенсійні посвідчення (ЕПП) отримують пенсіонери-переселенці з Криму і Донбасу.
Як сказано на сайті "Ощадбанку", їм для цього потрібно:
- звернутися до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання і написати заяву на видачу ЕПП - при цьому подати Пенсійному фонду паспорт, ідентифікаційний номер та інші документи, необхідні для формування пенсійної справи;
- через місяць після подачі заяви до Пенсійного фонду звернутися до банку "Ощадбанку", вказаному в заяві. Подати в "Ощадбанк" паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, довідку про взяття на облік переміщеної особи;
- Укласти з "Ощадбанком" договір, отримати ЕПП і одразу активувати його в касі.
Через 30 днів перші клієнти зможуть отримати електронні пенсійні посвідчення в обраних ними відділеннях "Ощадбанку".
"Протягом першого року терміну дії ЕПП кожні 6 місяців пенсіонерам потрібно звертатися до відділення "Ощадбанку", в якому отримано ЕПП, для обов'язкової фізичної ідентифікації. Протягом другого і третього року терміну дії ЕПП потрібно звертатися в те ж відділення "Ощадбанку" раз на рік", - відзначили в фінустанові.
З 1 липня 2016 року пенсії, всі види соціальної допомоги та компенсації, довічні державні стипендії, які призначені державою внутрішньо переміщеним особам, виплачуються виключно через рахунки і мережу установ та пристроїв "Ощадбанку".
Раніше стало відомо, що Пенсійний фонд України від 8 квітня підготував і узгодив з "Ощадбанком" і Міністерством соціальної політики порядок випуску банківських карт-пенсійних посвідчень для переселенців.
Більше читайте на ONLINE.UA: Переселенцям з Донбасу і з Криму платитимуть за новими правилами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?